Den bästa fläcken för ett däck

Bestämma den bästa typen av däck fläcken att använda beror främst på om dina däck har behandlats tidigare och dess grad av exponering för solen. Du måste också ta hänsyn till din budget och hur ofta du är villig att Övermålningsbar din däck. Entreprenörer uppskattar att du får ett års attraktionskraft för varje $10 per gallon spenderas på fläcken.

Tanke på labor sysselsättningsintensitet och bekostnad av färgning en kortlek, vill du lära dig så mycket som möjligt om bästa fläcken att använda före applicering.

Kala trä

Om dina däck består av nakna trä, antingen nya eller gamla, är bästa däck fläcken en tid Wood, en AKRYLHARTS produkt med en piney doft. ??

"Det fungerar genom att blötlägga i porerna på mikro-porös nivå. Det botar i solljus och blir en del av trä, säger Doug Wilson, ägare av Paintsource.net. Produktens hållbarhet ledde dess tillverkare att erbjuda en begränsad sju års garanti. ??

En tid trä, som kommer i naturlig, kastanj, röd ceder, gyllene honung och kryddnejlika bruna färger, ger minst sju års skydd mot vatten och svamp, Wilson säger. Dock bör du rengöra däcket med Dawn diskmedel och återanvända fläcken vart femte år för att lägga till ytterligare pigment till däck. I sin fjärde säger femte och sjätte år, en tid Wood bleknar gradvis, som tillhandahåller "dubbel livslängd som någon annan produkt i samma omständighet skulle erbjuda," han.

"Om du söker minimalt underhåll under en 10-årsperiod, en tid Wood är bäst, säger Wilson.

Exotiska träslag

Om dina däck är gjord av ipe, furu eller mahogny, vänta tre till fyra månader för att låta det trä torrt. Om du har en ceder däck, låt det torka i ett år. Rengör med sallad trä vitmedel och tillämpa en tid Wood.

Tidigare målat däck

I en tidigare färgade däck, sand av den befintliga ytan, speciellt om det är en akryl fläcken. Du kan också ta av en vatten - eller oljebaserade fläck. Gälla en tid Wood.

Speciella situationer

Om du har en begränsad budget och bara letar efter en fläck som varar en eller två säsonger med en fläck som cabots eller Sikkens Cetol DEK finish, som kommer i fyra naturliga färger. En tid trä kostar ca $65-85 per gallon (2009 prisklass), medan Sikkens kostar $35-$60/ gallon och cabots områden $12-$35.

Cabots produkter allt från klart, genomskinligt och halvtransparent för naturliga träfibrerna utseende genom semi fasta ämnen och fast för mer livslängd. ??

Cabots och Sikkens fungerar också om du har en affär eller restaurang och kan inte stänga dina däck den 48-timmars cure att hinna en gång trä, eller om ditt hus eller kommersiella däck saknar tillräckligt solexponering för att bota sin AKRYLHARTS. ??

Prov

Många fläcken tillverkare erbjuder små prover av omkring 4 uns till salu. Testa prover på bitar av rengjorda, kala trä eller äldre däck styrelser som har tappat eller slipas.