Den bästa blommande växter

Den bästa blommande växter

Varje trädgård eller hem får tillägg av en blommande växt. Med en överväldigande mängd växter, blommor, buskar och träd att välja mellan, kan välja den bästa blommande växter vara en svår uppgift. Den goda nyheten är att det finns några stellar artister i alla kategorier som trädgårdsmästare och växt entusiaster vända sig år efter år för en pålitlig visning av vackra blommor.

Blommande ettåriga

Ettåriga är ett snabbt sätt att lägga till färg till din trädgård eller krukor. Dessa växter, allmänt tillgängliga för plantering våren genom tidigt falla, växer och blommar snabbt. Men de lever vanligtvis bara en säsong. Tidningar tillgängliga på din lokala plantskola varierar beroende på din plats; men är några beprövade långa blommande favoriter petunior, ringblommor, vincas, gazanias, zinnior, alyssum, lejongap, impatiens och begonias. Dianthus, en släkting till nejlikan, också är en högpresterande blomma som kan leva upp till tre somrar i rätt förutsättningar.

Blommande perenner

Perenner kommer tillbaka år efter år. När först planterade, de tar längre tid att blomma än annueller, men de ger pålitlig färg för många säsonger med lite underhåll. Trädgårdsmästare som gillar att byta upp deras blommor varje år kanske föredrar annueller att perenner. Pelargoner och rosor är två av de mest populära perenna blommorna. Andra långa blommande favoriter är liljor, astrar, coneflowers, kattmynta, coreopsis, forget-me-nots, prästkragar, lavendel, sedum, rölleka och clematis.

Blommande buskar och träd

Blommande buskar och träd är en annan kategori av perenner som lägga till färg till din landskap säsong efter säsong. Azaleor och Rhododendron är populära buskar som blommar på våren. Sommaren blommande buskar är mountain laurel, rose of Sharon, kaukasiska Daphne, hortensior, bottlebrush och smokebush. Några av de mest vackra blommande träd är dogwoods, magnolior och SORGFLOR myrten.

Blommande krukväxter

Bor i lägenhet och vill skapa en inomhus oas kan hitta många blommande krukväxter att lysa upp sin omgivning. Bland de mest populära inomhus blommande växterna är Saintpaulia, julstjärnor, orkidéer, fred liljor, begonias, ananasväxter, öken kaktusar, Växtstubbar, amaryllis, JULKAKTUS, hibiscus och anthurium. Vissa växter kommer att blomma med lite hjälp; andra kräver en trädgårdsmästare touch att få dem tillbaka till blommar år efter år.