De kvaliteter & attribut av Rose blomman

De kvaliteter & attribut av Rose blomman

Under hela mänsklighetens historia, har några blommor haft sådant inflytande över hjärtan och fantasi som en ros. Känd som "Queen of Flowers", är the rose en forntida blomma vars existens föregår människor. Samband med sådana nobla känslor och idéer som romantik, kärlek, passion, hängivenhet och renhet, äger rosa blomman också distinkta kvaliteter och attribut som skiljer det från andra blommar och hålla sin världsomspännande kotteri av fans förtrollade.

Sortiment av färger

Rosor kommer i praktiskt taget varje färg av rainbow, med nya nyanser som ständigt utvecklas. Från de rika och mystiska skiljer nästan svart nyans av svart magi rosor, till svala, silvrig, lavendel skugga av Sterling Silver rosor, stort sortiment av färger i vilka rosor finns dem från alla andra blommor. Deras överflöd av färger: rosor kan passa de flesta smaker, uttrycka olika stämningar och känslor, och komplettera eller harmonisera lätt med andra blommor i trädgården.

Mängd olika dofter

Rosor är delvis kända för deras himmelska doft. Intressant, finns det så många olika typer av rosa dofter som det finns färger av rosor. Några rosa blommor doft av honung, medan andra luktar citroner. Vissa, särskilt de så kallade Kina rosor eller te rosor, luktar te. Så, medan alla doftande rosor kan sägas ha en "rose-liknande" doft, denna doft har subtila nyanser och varierar från steg ett till ett annat, att göra dessa blommor fascinerande att rosarians av världen.

Form och konfiguration av kronblad

En annan distinkt kvalitet av rosor separat från andra blommor är det varierande former och konfigurationer av sina kronblad. Vissa rosor, som moss rosor, har små, runda kronblad medan andra, som hybrid teer, har långa, eleganta, ovala sådana. Likaså några rosor, som vilda rosor, har så få som fem kronblad, medan andra, såsom bourbon rosor, kan ha hundratals tätt packade kronblad. Kronblad av vilda rosor är ganska platt, men kronblad av te rosor krypa lite på tips.

Mulitude användningsområden

Ett annat attribut för rosor är dess mångfald av användningsområden. Förutom att lägga till färg och doft till trädgården, rosa blommor är bland de mest populära av alla snittblommor och ofta omskriven i blomsterarrangemang för alla stilar och storlekar. Rosa blommorna är ätliga om de är fria från bekämpningsmedel, växtgifter och andra kemikalier. de används i matlagning i bakning att dekorera och smak livsmedel. Kronbladen från rosa blommor kan kokas till en massa och formas till rosenblad pärlor, som allmänt användes att göra radband århundraden sedan. När den torkas, gör rosa blommor och sina kronblad behagligt doftande potpurri.