De bästa sätten att plommon ingefära växter i Florida

Ingefära är en lågväxande växt som sprids via underjordiska rötter samtal rhizomer. Det är en semi-tropiskt växt som föredrar filtrerade ljuset till full sol och fuktig, väldränerad jord. Det finns flera typer av ingefära, från den kulinariska variationen till mer prålig prydnads ingefäran, som växa i hela Florida och i Förenta staterna avdelning av jordbruk härdighet zoner 8 till 12. Det finns många typer av ingefära; några används i kulinariska rätter, medan andra används för medicinska ändamål, enligt Floridata. Att bevara utseende och försäkra en frisk planta i Florida, beskära dina ingefära växter med jämna mellanrum.

Underhåll

Underhålla din ingefära anläggning under hela året i Florida. Ta bort alla döda, insekt skadade eller sjuka käppar omedelbart för att undvika spridning av virus eller bakterier. Kontrollera din klippare är rena och desinficera dem efter användning. Ta bort käppar efter blomningen för att eliminera produktion av utsäde, som försvagar anläggningen. Ta bort alla gamla blad för att undvika tillväxt av svamp.

Klämmande

Klämmande innebär att ta bort endast delar av ingefära sockerrör, och kan göras med vass sax eller trädgård clippers. Nyp tillbaka ny tillväxt i slutet av våren och försommaren att förbättra utseendet på din ingefära anläggning eller ge det en enhetlig form. Observera att klämmande tar bort ingefära anläggningens växande spets, och kommer att kraftigt minska årets tillväxt.

Klippning

Ingefära är en lövfällande perenn som kommer att dö tillbaka på den första frosten. För att uppmuntra nya plantor att växa, skeva ingefära till marken på hösten i Florida. Som blommor blomma på gamla käppar, du kan offra en årets blommar, men din ingefära kommer bli föryngrad.

Gallring

Så småningom kan din ingefära bli tovigt och övervuxna. Att minska tillväxten och öka kraft av din ingefära anläggning eller om din ingefära har vuxit ur sitt läge, skär 1/3 till 1/2 av canes till 3 eller 4 inches tall. Detta kommer att minska men inte eliminera det påföljande årets blommor. Gallring förbättrar luftcirkulation inom anläggningen och hjälper till att förhindra sjukdom. I Florida, tunna din ingefära anläggning i det sena falla.