De bästa sätten att förbättra badrum Ventilation

Även om badrum är utformade för att vara ljusa och trevliga områden av sekretess, kan problem uppstå när ventilationen är dålig. Dålig ventilation kan orsaka dålig lukt, men ännu viktigare, kan det vara en källa till mögel, mögel och andra problem som orsakades av ett övermått av fukt och fukt. Lyckligtvis kan du förbättra ventilationen i de flesta badrum genom att utnyttja sin omgivning.

Öppna fönstret

Badrummen i många hem har fönster som kan förbättra ventilation och förhindra unken luft och fuktighet blir en källa till mögel. Om fönstret som vetter mot en allmän gångväg eller gård, använda mörkarna eller en gardin för att täcka området. Undvika gardiner gjorda av tyg eftersom det organiska materialet i tyget kan påverkas av fukt och värme passerar genom den. Istället Använd lamellgardiner eller en vinyl gardin för att upprätthålla privatliv. Om med hjälp av persienner, öppna dem i en nedåtriktad vinkel som tillåter ventilation men håller åskådare från att få en inre Visa.

Använda Vent fläkten

Många badrum i lägenhetskomplex har inte ett fönster. Fortfarande, många av dessa badrum är utrustade med en ventilation fläkt för att suga upp varm luft och fuktighet, så att ventilationen att utbyta den för friska, rena luften. Vissa ventilationsfläktar fungerar automatiskt när ljuset tänds i badrummet medan andra har en exklusiv växel. Som alla ventilationssystem, bör dessa ventiler rengöras då och då för att förhindra blockering. Dessa fans kräver silvertejp arbete installeras från badrummet till utsidan och kan vara en dyr uppgradering till ett badrum.

Öppna dörren

Äldre lägenheter och hus kanske inte har tillgång till en vent eller fönster. I dessa fall, lämnar dörren öppen, under och efter dusch, kan hjälpa hålla en sval temperatur samtidigt som luftfuktigheten tillräckligt utrymme att skingra. Detta minskar även lukter, som är fränare inneslutna i ett litet område.

Andra Fans

Bärbar fans och, om möjligt, takfläktar kan också användas att cirkulera luften, att minska luftfuktigheten samtidigt också kyla lufttemperaturen. Takfläktar är slutna enheter och ansluter till hemmets kraftsystem, borde plug-in elektriska fläktar vara beläget bortom öppet vattenkällor, såsom diskhon eller dusch.