De bästa platserna att ha brandvarnare i ditt hem

De bästa platserna att ha brandvarnare i ditt hem

Brandlarm och rökdetektorer är en viktig bit av hem säkerhetsutrustning. Dessa väggmonterade enheter kvittas högt larm när rök eller lågor upptäcks för att väcka dig och din familj från vila. Alla hem och byggnader behöver Rökdetektorer, men det räcker inte bara att installera rätt antal. Den högsta nivån av säkerhet, bör du installera brandlarm på specifika platser.

Varje nivå

Varje nivå i ditt hem, inklusive källare eller vind om den används regelbundet, bör ha en egen brandlarm, säger staden Xenia, Ohio, webbplatsen. Bränder kan börja på någon nivå av en byggnad, och du och din familj bör evakuera innan en brand når golvet du befinner dig på. Separata larm för varje våning också se till att larmet är högt nog för att väcka några sliprar, i stället för att dämpas av lager av golv och mattor.

Högsta punkt

I de flesta hem med nivå tak, bör brandlarm placeras ca 6 inches under taket på väggen, eller 6 inches från väggen om larmet monteras i taket. Detta säkerställer att stigande rök och värme kommer att sätta igång larmet. I rum med lutande eller välvda tak, staden av Tucson brandkåren rekommenderar att placera larmet nära toppen av bågen. Dessa tak dra in luft annorlunda på grund av deras böjda eller vinklade ytor.

Sovrum

Brandvarnare utanför varje rum i hemmet, inklusive rum bara sov i ibland, krävs enligt nationella brand förebyggande föreningens nationella brandlarm kod, påstår US inspektera webbplatsen. Risken för skador och dödsfall från brand är mycket högre om du sover bredbara brand. Vissa områden av landet kräva larmen vara inne sovrum istället för utanför dem. Om du sover med din sovrumsdörren stängd, rekommenderas att ha ett larm inne i rummet.

Vardagsrum

Vardagsrum är en gemensam plats för bränder att starta eller intensifieras, särskilt om du använder rymden värmare, bränna ljus eller har en öppen spis. Davis, Kalifornien, samhällsutveckling & hållbarhet institutionen rekommenderar att placera minst en brandvarnare utanför varje gemensamma vardagsrummet. Placera en i vardagsrummet om den ansluts till köket i hemmet. Installera ett larm direkt i köket är inte brukar rekommenderas, som normal matlagning ånga eller rök kan kvitta ett falskt alarm.