De bästa pekannöt träd för en Texas gård

De bästa pekannöt träd för en Texas gård

Pecan är Texas state träd. Enligt Texas A & M, pecan tree är infödda till mer än 150 County i Texas och är vanligtvis finns växer längs floden bottnar. Den bästa pecan treen för din trädgård bestäms av området i Texas som du lever. Pekannöt träd inte bara bära frukt, de gör attraktiva skugga träd, och många av dem är ganska vackert. Vissa sorter av pekannötter är tillräckligt liten för att odlas i containrar. Pekannöt träd kommer att tolerera lite skugga, men föredrar full sol och väldränerad jord.

Önskvärda

Önskvärt är en mängd pecan som växer i centrala och södra Texas. Den trivs i fukt och växer snabbt till full storlek. Denna pecan börjar producera efter 8 till 10 år. Även om önskvärd inte producera stora grödor, är pekannötter av hög kvalitet. Enligt University of Florida, önskvärt producerar rikligt pollen tidigt på säsongen och är en bra pollinizer för många tidigt blommande pecan sorter.

Pawnee

En nyare mängd pecan, Pawnee växer väl runt Texas stekpannegreppet. Pawnee är ett exempel på en tidigt mognande pecan. Pawnee har en naturlig motståndskraft mot bladlöss, en rektor pest av pecan tree. Pawnee kommer att växa till 30 fot lång och bred och är en bra pollinerare för andra tidigt mognande pekannöt träd.

Cheyenne

Cheyenne är en semi dvärg träd som bär medelstora till stora pekannötter fem till sju år efter plantering. Skörden är riklig och tidigt. Denna variation av pecan är mottagliga för bladlöss, men kommer att växa i hela staten med undantag för norra delen av Texas stekpannegreppet.

Sioux

Denna variation av pecan tree ger en hög kvalitet men små pecan. Sioux producerar pekannötter sent på säsongen i centrala och västra Texas. Detta träd är mottagliga för svampinfektioner i fuktigt väder och kan kräva regelmässig tillämpning av fungicid. Sioux cross-pollinates med sorterna önskvärt och Pawnee, enligt University of Georgia.

Choctaw

Choctaws vackra bladverket gör det en trevlig tillägg till Texas landskapsarkitektur. Detta träd producerar stora skördar av god kvalitet pekannötter sent på säsongen. Choctaw är ett exempel på ett högre underhåll träd eftersom det är känsliga för variationer jord och fukt. Den odlas i Central- och Östeuropa Texas.