De bästa metoderna för Sanitizing ovan mark pooler

Konsekvent pool borstning och rena filter hålla alger från att göra din ovan mark pool ett hem. Efter stängning för vintern chockera offentliga pooler sina pooler system innan de att allmänheten skall kunna använda dem. Chockerande är en metod för översvämningar vid poolen med sanitizing lösningar för att döda bakterier och alger snabbare. För att undvika att behöva chocka din pool och sedan filtrera bort de sura och skadliga kemikalierna, sanera din pool regelbundet.

Klor

Klor är tillgänglig i gas, vätska, tablet eller torr granulatform att rengöra din pool. Gas är den billigaste tillgängliga och har lägsta pH-värdet när den reagerar med vatten. I boken, "The Ultimate Guide till ovan mark pooler," råder Terry Tamminen med en gallon klor för varje 3 000 gallon vatten i din pool. Låt systemet cirkulerar och köra i 72 timmar.

Litium/brom

Produkter som litium och brom klorföreningar men lämna inte biprodukter som klor gör för att göra poolvatten surare. De löses upp i vatten och lämnar inte en restprodukt i pulverform. Du kan rengöra varmt vatten pooler och Spa bättre med brom. Brom presterar bättre än klor vid höga temperaturer. Det kommer i form av tablett eller pulver. Du kan lägga till ett oxidationsmedel för att börja den kemiska reaktionen för att starta brom för att rengöra poolen.

Ozon

För att minska användningen av kemikalier i sura, Använd ozonators. Vattnet som kommer ur kranar har troligen behandlas med ozon. Du kan bifoga en ultraviolett ozongenerator som kommer att producera ozon för att rengöra din pool eller använda en coronaurladdning ozongenerator som återskapar blixtar för att producera ozon. Det omedelbart äter upp bakterier och bryter upp algerna på väggarna. Ozon påverkar inte pH-balansen i vattnet i poolen eftersom det är neutral. Ozon system kräver inte professionell installation. Du kan enkelt följa VVS och ledningar instruktioner tillverkarna ge.

PHMB

Polyhexamethylene biguanicide (PHMB), även känd som Baquancil, används också till ren kontaktlinser och för att klä sår. Det kommer inte med stickande doften av klor. Inte blanda det med klor eller andra kemikalier som du har rengjort poolen med innan. Följ instruktionen för sterilisering först att neutralisera de andra kemikalier. Använda en kemisk feeder ange det belopp du vill regelbundet utgivna i poolen att hålla den ren.