De bästa lysrör för växande

Förbättringar i utformningen av lysrör har omvandlat den långa, skrymmande tube lampor till kompakt energi effektiv formgivningar. Också kända lågenergilampor och kompaktlysrör, dessa lampor kan variera i energi-produktion och kvaliteten på ljuset som avges. När används för att förbättra växters tillväxt, ger full-spöke lysrör den bästa källan till belysning som krävs för optimal växtligheten.

Fluorescerande lampa typer

Jämfört med glödlampor, använder lysrör mindre energi samtidigt som det producerar så mycket som två till tre gånger mer ljus. Dessa kvaliteter gör lysrör mest kostnadseffektiva metoderna för inomhus trädgårdsskötsel. Lysrör varierar i typ av ljus de släpper ut på grundval av typ eller färg av beläggning att linjerna insidan av lampan. Cool vit lysrör producera blå, gula och gröna färgade våglängder, som gynna växt metabolism processer, men gör lite stimulerande full tillväxt. Varmvitt lysrör avger orange och röda våglängder som stimulerar blommande och tillväxten på plantan, samtidigt försumma att typen av ljus behövs för hälsosam ämnesomsättning processer.

Full-spöke lysrör

Blå och röd färgade lampor ger mest nytta i form av stimulerande frisk planta tillväxten processer, även om växter också utnyttja andra färger, som gult, orange och vit. För att kompensera för de begränsade utgångar av svala och varma vita ljus lysrör, kan inomhus trädgårdsmästare kombinera de två växt tillväxt behov. En annan mer effektivt och ekonomiskt alternativ kan hittas i full-spöke lysrör. Full-spöke lysrör innehåller en mängd färger som försöker producera samma färgspektrumet finns i naturligt solljus. Balanserad mängd blå, röd, gul, orange och vit ge växter den ljusa energin som behövs för sund tillväxt processer inom alla stadier av utveckling.

Överväganden

Full-spöke lysrör komma i full-färg matriser, eller i specialitet lampor för att producera högre röda och blå utgångar. Och medan de är dyrare än sval och varm vit belysning, full-spectrum glödlampor längre och förbrukar mindre energi i processen, vilket gör dem den bästa typen av belysning för inomhus växande. Normal växt tillväxt processer kräver mörka perioder, som aktiverar cellerna att korrekt metabolisera mat material, så belysning inte krävs kontinuerligt. Enligt tillägget Iowa State University producerar hög ljuseffekt som avges av full-spectrum glödlampor minimala mängder värme, så det finns lite att ingen risk för bränning delikat växt strukturer. Som minimal värme är producerad, ska belysning placeras var som helst från 6 till 8 inches ovanför växter för optimal tillväxt resultat.