Daphne plantering instruktionerna

Den ljusa-grönt bladverk och riklig blommorna av Daphne buske (Daphne odora) ger ett attraktivt blickfång i landskapet. Vissa sorter har gräddfärgade leaf marginaler eller variegations. Dessa täta buskar växa till 4 fot lång, även om kortare sorter finns. Daphne buskar kvar vintergröna och tål vintertemperaturer ner till minus 30 grader Fahrenheit. Anläggningen kräver väl dränerande jord, så plantering på rätt plats med rätt plantering metoder är avgörande för Daphne buske överlevnad och hälsa.

Instruktioner

•Välj en plats som tar emot solsken året runt. Undvik plantering platser med sommaren skugga från närliggande lövträd, som skuggan minskar blommande.

•Förbered plantering jorden i ett område som dränerar väl. Undvik platser där vattnet förblir nära eller på markytan efter snösmältningen, regn eller bevattning. Måttligt sandiga jordar ger Daphne buske optimal plantering webbplats.

•Utföra en jord testa på den önskade plantering platsen innan du planterar Daphne med hjälp av en köpt testkit eller en från en extension office. Testa instruktionerna för viss kit. Daphne buskar kräver ett pH-värde mellan 6,5 och 7,5.

•Lägg till kalksten till sängen för att höja markens pH eller använda svavel för att sänka pH-värdet. Gäller det belopp markprover indikerar som krävs för att få pH i spektrometerns optimala mätområde. Lägg till ändringen minst två veckor innan plantering. Arbeta ändringen in i topp 8 till 12 inches av jord.

•Dig plantering hålet så det är samma djup som de Daphne plantskola kruka och dubbelt så bred. Lossa jorden i botten av hålet till ett djup av 6 inches så att rötterna kan bättre tränga in omgivande sängen.

•Lift Daphne buske från potten. Som jordklumpen förberedda plantering hålet så upp i jordklumpen är i jämnhöjd med surround markytan.

• Fyll hålet i halvvägs med bort jorden. Grundligt vatten marken lösa det runt rötterna. Avsluta fylla hålet och vatten en gång.

Tips & varningar

  • Plantera Daphne buskar på våren innan plantan börjar visar ny tillväxt. Busken etablerar snabbt på sin nya plats under tunga våren och tidig sommar tillväxt period.