Dålig lukt i diskmaskinen

Dålig lukt i diskmaskinen

Med tiden kanske du märker en dålig lukt i ditt kök. Efter att ha undersökt, kan du upptäcka att lukten kommer från diskmaskinen. Flera skäl redovisa varför detta skulle hända, vilket kommer att kräva en varierande grad av ansträngning att avhjälpa. Att lösa problemet så snart som möjligt att fortsätta njuta av ditt kök och förhindra att frågan från att förvärras.

Källan till lukten

Dåliga lukter i diskmaskinen kommer ofta från matrester som är på golvet diskmaskin eller i diskmaskin mat fällan. Om maten sitter länge, kommer det börja ruttna och lukta. Tvålrester och fett kan också bygga upp i och runt diskmaskinen och börjar lukta. En annan källa till dålig lukt är ditt avlopp. Om din avloppsrör är igensatt eller backas upp, kan en avlopp lukt börja komma igenom din diskmaskin.

Om fastställande av källan

Åtgärda källan till lukten frågan så snart som möjligt. Ren botten av diskmaskinen ta bort ruttnande mat. Ren mat fällan, men ta hand som krossat glas skärvor ofta finns där. Kontakta en fackman för att fixa din avloppsrör eller att inspektera dem för att säkerställa att de orsakar lukt frågor.

Att ta bort lukt

När du har fixat källan till lukten, kan lukten fortfarande vara märkbar i diskmaskinen, vilket beror på att diskmaskinen ibland blir täckt i smuts och dålig lukt partiklar. Ta bort lukt med två naturliga rengöringsmedel som absorberar och neutralisera lukter. Spraya vinäger över de dåliga doftande områdena. Låt det sitta i några minuter innan torka. Strö bikarbonat över området och låt det sitta i flera timmar att absorbera alla återstående lukter. Sopa bakpulver upp och kasta bort.

Att förhindra lukt

Förhindra lukt förknippas med avloppsvatten genom att rengöra din septitank när det närmar sig en full tank. Att låta det sitta eller gör det möjligt att nå full kapacitet kan orsaka avlopp lukt. Förhindra lukt förknippas med mat genom att städa ur fällan och mat ofta. Skrapa rätter för att ta bort stora bitar av mat.