Cymbidium orkidén tillväxt

Cymbidium orkidén tillväxt

En florist dröm, cymbidium orkidén ger blommor passar för corsages, sprayer för arrangemang, och om de lämnas på växten, blomma spikar som varar i tio veckor eller mer. Cymbidium är lätt att odla, men kräver en temperatur utlösare till rebloom.

Typer av Cymbidium orkidéer

Det finns två grundläggande typer av cymbidium orkidéer: standard och miniatyr. Normerna är stora, som kräver en gallon-storlek container och växande-36 till 40 inches i höjd. Miniatyrer är mindre än standarderna, men är inte små växterna. Miniatyr cymbidiums växa till att bli bara 24 inches tall och kan odlas i en 6-tums pott. Båda typerna behöver mycket ljus av orkidé standarder och vill njuta av ett burspråk, uterummet eller växthus.

Pottstorlek och planteringsjord Mix

Cymbidiums klassificeras som semi markbundna orkidéer. Detta innebär att de inte är epifyter och de gillar inte tung smuts. De älskar en lerig, humus-rika blandning som ger dem både flöde och fukt. En stor gryta som ska fungera som ballast för framtung etablerade växten är lämplig. Växten upprättas när toppen av potten är fylld med pseudobulber och blad.

Utlösande faktor för Rebloom

Standard cymbidiums kräver fyra till sex veckor i den låga 40s att utlösa en bloom cykel. Detta är deras väckarklocka. Lämna dem utanför i ett skyddat område förrän precis innan första frosten skulle inleda en spektakulär show av blommar. Mini cymbidiums kommer rebloom vid högre temperaturer och kräver inte denna manipulation. Våren och sommaren är när båda typerna skapar energi att rebloom på hösten. Mata plantorna varje andra vattning under denna tid.