Couch rengöring

Soffan blir en hel del slitage. Folk sitter på den. Det kan tjäna som ett provisorium gästsäng i en knipa. Barnen gör forts från dynorna. Och så hårt som din prova, någon sätter alltid fötterna på den. Som ett resultat kan din klädsel hamna ser smutsiga och smutsiga. Tyvärr, soffor är inte lika lätt att rengöra som andra delar av ditt hem, men det finns sätt att återuppliva dem.

General soffan rengöring Tips

Ett allmänt tips för rengöring din soffa är att fånga fläckar tidigt och arbete för att få dem rengöras innan de torkar och ställ. En god hemlagad allmänna renare är en en-till-två blandning av ättika och vatten med en matsked milda flytande maträtt eller tvätt tvättmedel i en sprayflaska. Gälla för en obetydlig del av din soffa tyg innan du använder den på fläcken för att kontrollera om eventuella negativa svar, till exempel färg blödning. Spraya vinäger och vatten direkt på fläcken och blot med en torr trasa. Upprepa tills fläcken tas bort. Detta fungerar bra med mest generiska smuts eller mat fläckar.

Rengöring av läder soffor

Lädersoffor behöver några speciella vård. Att hålla läder klädsel dammfri går en lång väg mot att förebygga behovet av rengöring. Damm regelbundet och vakuum under dynorna. Undvik att använda läder rengöringsmedel som inte är specifikt utformade för klädsel som de kommer att skada din soffa. Använd i stället en kommersiell läderklädsel renare som behövs.

Rengöring mikrofiberduk soffor

Microfiber är utformad för hållbarhet och enkel rengöring. Om du kan fånga en fläck innan det uppsättningar, har du en lättare tid att ta bort den. Börja med att bli av med så mycket av fläcken som du kan med hushållspapper. Nästa tillämpa ett lågt pH balans tvål och vatten på fläcken och skura det med en fuktig svamp. Tillåta våt plats till luften torr, som värmen kommer att ställa alla återstående fläcken. Upprepa med ytterligare tvål och vatten om det behövs.

Fläckborttagning

Några fläckar kräver särskild omsorg. Om du får tuggummi eller annan tjock, klibbig substans på soffan, använda kanten av en smörkniv ta bort så mycket som möjligt. Gnugga området med en isbit att härda några återstående fläcken och gör det sprött och fortsätta att skrapa bort det med kniven. En gång du har tagit bort så mycket som möjligt, ren återstående fläcken med vinäger, tvål och vatten blandningen. Ta bort penna bläck från soffan, försiktigt spray med nonaerosol hårspray och låt det sitta i ett par minuter före rengöring med vinäger, tvål och vatten.