Checklista för en House-inspektör

Checklista för en House-inspektör

Hem inspektörer spelar en avgörande roll i att göra vissa att bostadsköpare känner någon oro med villkora av huset innan de köper den. Inspektörer utför en noggrann undersökning av hemmets struktur, elektriska ledningar, VVS och andra områden. Medan köpare kan använda en checklista för att undersöka en hel del om skicket på huset, rekommenderas en professionell inspektion fortfarande.

Kring husen

En bra hem inspektion börjar med noggrann observation av de omgivande husen i kvarteret, eftersom dessa kan indikera några av hemmets potentiella framtida problem. Till exempel om flesta av husen i grannskapet har hängande hängrännor, kan det indikera att huset under inspektion kan ha samma problem inom en snar framtid. Kvaliteten på det arbete den ursprungliga byggare gjorde också tyda på ledtrådar från de omgivande husen.

Gården och exteriör

Nästa steg i hem inspektion innebär undersöka utsidan av huset, gården och andra områden som omger huset. Om du utför inspektionen själv, kolla skicket på uppfarten, lutningen på gården, och byggandet av trottoarer, däck, uteplatser eller verandor. Märka kvaliteten på träd, staket, och allmänna landskapsarkitektur. Kontrollera kvaliteten på rangerbangård, tak, fönsterluckor, ytterdörrar och andra yttre armaturer på både hus och andra byggnader. Slutligen, uppmärksamma dräneringssystem för huset och gården. Kontrollera att rännor och stuprör är i gott skick och att vatten rinner ut från huset.

Vind, källare, Garage och krypgrunden

Vindar, källare, garage och crawlspaces är en annan viktig aspekt av hem inspektionen. Dessa områden bör vara fri från sprickor i väggar, vattenskada, mögel, och djur eller insekt infestationer. På vinden bör ha minst fjorton inches av isolering. Alla dessa områden bör vara väl ventilerade. Kontrollera dessutom om utrymmet är användbara och lättillgängligt. Kontrollera att alla fönster, dörrar, eldstäder och andra öppningar på utsidan fungerar korrekt. Öppna och stänga alla dörrar och fönster, att se till att de röra sig lätt och kan låsas ordentligt. Kontrollera om trasiga skärmar, trasiga glas, immig windows, spruckna kakel och defekta blinkande.

Kök och badrum

Efter det, ska du eller din inspektören kontrollera badrum, kök och tvättstuga uppkopplingar för eventuella problem. Leta efter några tecken på skador på väggar, såsom sprickor, vattenfläckar, mögel, mögel, utbuktningar eller skadade färg eller tapetklister. Kontrollera golvet för att se till att det är nivå och att golvbeläggningen är i gott skick. Kör alla diskbänkar, badkar och toaletter att se till att vattnet är klart och att VVS är ordentligt ansluten. Titta under sänkor och runt toaletter och badkar för mögel. Se till att alla fans, avgaser huvor och kök apparaten arbetar.

Foajén och vardagsrum

Har foajén, vardagsrum, matsal, sovrum och andra rum kontrolleras noggrant. Detta inkluderar letar efter sprickor, mjuka fläckar eller stora fläckar i väggar, tak och golv.

VVS, el och uppvärmning/luft

Slutligen, VVS, el, värme och luftkonditionering bör fungera bra. Se till att varje uttag, strömbrytare och takfläkt fungerar korrekt och att det finns inga läckande rör. Varmvattenberedaren ska värma vattnet snabbt, och luften bör blåsa fritt genom varje vent.

Områden som inte omfattas

Hem inspektörerna kontrollera inte typiskt för asbest, radongas, giftigt mögel eller blyfärg. Om du har frågor om dessa, kan du hyra en inspektör med specialiserad utbildning.