Checklista för att flytta till ett nytt hem

Checklista för att flytta till ett nytt hem

Flytta anses vara en av de fem mest stressande händelserna i en människas liv, enligt den online magazine HR Management. Men gör många människor många drag i jaga av deras professionella liv. Även om det skulle vara orealistiskt att tro att en flytt kan vara stress-free, det finns sätt att minimera dessa bekymmer och att planera för en händelselös överföring.

Fyra veckor före flytten

Om du bara har en månad innan stora flytten, Använd tiden för att organisera de saker du kan vara för upptagen för att organisera senare. Köpa en fil som kan användas uteslutande att hålla pappersarbete som är inblandad i flytten inklusive anbud, kontrakt och kvitton. Att ha dem alla på ett ställe gör livet lättare under flytten samt vid skatt tid. Om du ska till att flytta fordon eller husdjur, nu är det dags att börja forska kostnad och stegen. Avbryt något kontrakt om lagring enhet du kan ha på din gamla arbetsplats och leta efter en ny lagring situation om du kommer att behöva det igen i din ny språkinställning. Gå igenom allt du äger och avgöra vad som kan säljas och vad du vill donera till välgörenhet. Ju mindre har du att flytta, desto lättare kommer det att bli. Prata med din bank för att ta reda på om det har en filial i ditt nya område och ge banken din nya adress för sina filer. Nu är också ett bra tillfälle att tala med ditt barns skola så att personalen kan förbereda sina poster. Om du har en trädgårdsmästare eller hemhjälp, meddela dem att du kommer att lämna. Se till att kontakta din försäkringsagent reda på försäkring i ditt nya postnummer. Avbryta eller överföra medlemskap på några klubbar eller gym du kanske tillhör. Fråga din läkare och tandläkare för din bokföring så att du kan ge dem till din nya vårdgivare. Undersöka eventuella kostnader som IRS anser avdragsgill så att du kan noga hålla dessa kvitton.

Två veckor före flytten

Kontakta företag för att se till att dina tjänster kopplas bort din gamla hemma. Också samtal verktyget företag tjänsten ditt nya område och schema för att ha aktiverat i ditt namn där. Börja med att packa saker som du inte använder regelbundet, eftersom detta kommer att spara tid närmare flyttdagen. Plocka upp Kemtvätt, återvända biblioteksböcker, videor eller andra objekt du kan ha som tillhör någon annan. Börja äta saker du har lagrat i skåp och frys och sluta köpa lättfördärvliga livsmedel. Börja med att packa lådor med dina personliga objekt som du vill ta med dig, snarare än att ha dem flyttade. Glöm inte att markera dessa lådor tydligt med orden vill inte flytta så att det inte blir någon sammanblandning med anläggningsmaskiner på den stora dagen. Få din bil servad.

.

En vecka före flytten

Packa din garage och töm din gräsklippare och power tools bränsle. Bli av med allt som är farligt eller brandfarligt. Antingen gå till posten för en förändring av adress form eller Fyll en online så att din e-post kan vidarebefordras. Ring någon du har lån med, inklusive kredit kort, bil- och student lån, ge dem din adressändring. Kalla alla som deltar i flytten, inklusive rörliga företaget, för att bekräfta ditt arrangemang, inklusive vilken tid de kommer att vara där. Ordna för någon att titta på dina barn och husdjur medan anläggningsmaskiner ladda din bohaget. Städa lite varje dag så att slutstädning inte så tidskrävande.

Ett par dagar

Rengör ditt kylskåp, ta isär någon möbel som du är ansvarig för att ta isär, besluta vilka växter kommer med dig och som kommer att ges bort, få pengar från banken, sedan stänga kontot om det behövs. Packa din PC och elektrisk utrustning. Om du är ansvarig för förpackning, se till att alla rutor är tydligt markerade. Håll dina värdefulla föremål och dokument på ett ställe som du enkelt kan hitta. Packa dina väskor och värdesaker separat från din andra rörliga objekt.

Moving Day

Gå igenom huset med din movers, berätta för dem vad du behöver dem att göra. Se till att de har adressen till ditt nya hem eller lagring, som omständigheterna. Ge huset en Flyttstädning. Innan anläggningsmaskiner lämnar, promenad runt huset för att se till att de har tagit allt. Lämna dina nycklar eller släppa dem med en förutbestämd fest och se till att du har nycklarna till ditt nya hem eller har ordnat att plocka dem upp. Stänga av lampor innan du lämnar för sista gången.