Cement strukturer till användning för stödmurar

Cement strukturer till användning för stödmurar

En stödmur är per definition en struktur som genomförs för att behålla eller hålla tillbaka allt material; Detta avser vanligtvis håller tillbaka jorden för att förhindra erosion eller jorden glider bort. En av de material som används i att bygga stödmurar är konkreta. En klass av betongkonstruktioner används för stödmurar är förstärkt gravitation betongväggar.

Armerad betong allvar väggar

Armerad betong allvar stödmurar bygger på principen att använda gravitation, ger stabilitet på väggen på grund av vikten på väggen. I denna typ av vägg ger vikten på väggen stabilitet från välter; dessa typer av väggar förstärks också av armeringsjärn i betongen.

Konkreta Cantilever stödmur

En konkret stödmur Cantilever består av en vägg som är ansluten till en betongplatta. Plattan fungerar som grunden för fribärande väggen och är laddad med återfyllning som lägger till vikt Cantilever struktur. Den extra vikt som tillhandahålls av återfyllning bidrar till stabiliteten i väggen för att förhindra Cantilever väggen från välter eller glidande.

Disk-fort/Buttressed stödmurar

Cantilever murarna som stöds med monolitisk Counter forts som ansluter baksida vägg stålämnen och bas stålämnen kallas konkreta Counter fort / buttressed stödmurar. Kampen mot fortsna fungera som spänning förstyvningar att minska bockning och klippning stress på stödmurar som är längre än 8 till 12 m hög. Kampen mot fortsna är fördelade jämnt isär och är lite mer än hälften höjden av stödmur.

Prefabricerade betongväggar modulära

Väggarna tillverkas med förtillverkade armerade betongkonstruktioner ihop till en stödmur är prefrabicated konkreta modulära stödmurar. I denna typ av konkret stödmur är förtillverkade betong sektioner eller delar av konkreta murverk staplade tillsammans för att bilda en gravity block vägg.