Bygga ett grönt tak på min skjul

Struktur

Innan din bygga ett grönt tak på din byggnad, bör du först kontrollera att taket har tillräckligt av en pitch att tillåta vattnet att rinna av och att taket stöd är tillräckliga för att motivera lagrarna av jord, växtmaterial och vatten som ligger i ett grönt tak design. Vi rekommenderar att tonhöjden för ditt skjul tak är mellan 2 och 20 grader. En enkel lätta gröna tak väger mellan 13 och 30 pounds per kvadratfot, oräknat de vatten dina växter behöver eller någon snö vikt som kan uppstå. Om ditt skjul tak inte är tillräckligt stark, kan du förstärka den ganska lätt genom att lägga till stöd balkar eller inlägg.

Inneslutning

Det första steget i att bygga ett grönt tak på din byggnad är att uppföra en inneslutning hinder i ytterkanten av taket för att hålla plantering material. Om du gör din barriär av trä, använda röta resistenta, tryckimpregnerat virke. Skär slots i nederkanten av barriär så att vatten kommer att rinna från din gröna tak. Täcka dräneringsöppningar med skärmen för att hålla jorden från tvätta bort. Bygga ett grönt tak på en byggnad med en taklutning på mer än 20 grader krävs tillsats av trä eller metall hinder placeras ovanpå roten bevis membranet i ett rutmönster att undvika erosion av din växtmaterial, samt att hålla den från att glida sin plats.

Lager

Det första lagret av ett grönt tak är vattentät och rot-bevis membranet. Din byggnad som sannolikt har ett vattentätt skikt redan, men du behöver lägga till ytterligare ett lager som är också rot-bevis. En tunga damm liner hålls på plats med en vattentät tätningsmassa kommer att göra susen. Om du behöver lägga till trä eller metall hinder för att hålla dina växter på plats, gör så försiktigt för att inte riva liner. Täcka rot-bevis membranet med en skyddande matta, som gammal matta, att stödja plantering material. Din nästa lager är en dräneringslagret, särskilt om ditt skjul tak har en pitch av mindre än 10 grader. Om ditt tak är slog upp mer än 10 grader, kan dränering förekomma naturligt. Grus eller skiffer skulle fungera bra som en naturlig dräneringslagret. Lägg sedan ett lager av grus i ytterkanten av skjul tak att avskräcka vegetation och för att hålla de dränering försäljningsställen klart. Nästa lager är ett filter som håller jorden på plats. Liggande tyg är idealisk för detta ändamål, men du bör inte omfatta hela skjulet taket om planen är mer än 10 grader, så det kan bli en slip lager. I det här fallet placera ditt filter lager i ytterkanten av taket. Din nästa lager är substrat, eller jord. Typ av jordblandningen du väljer bör baseras på typerna av växter du väljer för ditt gröna tak. Lägg till marken och slå ditt skjul tak grön vegetation.