Buskar som tål våt jord

De flesta buskar föredrar måttlig fukt som rinner snabbt, men det finns en hel del buskar som inte bara tål våt jord, de trivs i den. Många dekorativa buskar växa naturligt i våta sumpig platser. Arrow-Wood viburnum, winterberry holly och träsk azaleor är tre buskar som trivs i fuktiga platser och har dekorativa inslag för våren, sommaren och falla landskap intresse.

Arrow-Wood

Arrow-Wood Viburnum (Viburnum dentatum), även känd som södra arrow-wood och roughish arrow-wood, är tolerant av våt jord och kan hittas växer naturligt längs vattendrag. Det växer till mellan 3 och 9 fot lång och sprider sig upp till 8 fot brett. Arrow-Wood producerar 2 till 4 tums kluster av små vita blommor från maj till början av juni och mörkt blå nästan svart 1/4-tums bär från augusti till November. Ovala, toothy vassa bladen är mörkt gröna hela sommaren med höstfärger i olika nyanser av gult, rött eller Bourgogne. Arrow-Wood viburnum växer bäst i lerig jord med en neutral till sura pH och massor av fukt, även om det anpassar sig enkelt till torra förhållanden också.

Winterberry

Winterberry (Ilex verticillata) är en typ av holly som växer naturligt i sumpiga dåligt dränerad platser. Det är ett bra val för områden som översvämning när det regnar och också bli mycket torr. Dessa buskar generellt öka till mellan 6 och 10 fot lång och har mörkt gröna blad som ger en lila-till-brons hösten färgskärm. De producerar små vita blommor i slutet av våren och försommaren. Röd-till-orange bär visas på kvinnliga winterberry buskarna på hösten och stanna kvar på busken genom mitt i vintern. Winterberry föredrar ett soligt eller delvis soligt läge med sura fuktig lerig jord, men anpassar sig väl till lera eller sandiga jordar.

Swamp Azalea

Swamp azaleor (Rhododendron viscosum), även känd som clammy azaleor och cory Azalea, finns växer naturligt i busken våtmarker. De är toleranta mot våt jord. Den genomsnittliga höjden för ett träsk azalea är 5 fot, med en bredd upp till 12 fot. De börjar blommar i slutet av våren, producerar vitt och rosa blommor som har en kryddnejlika doft. Bladverket är glänsande grönt med ett avlångt formad löv mäter ca 3 1/2 inches lång med 1 1/2 inches bred. Höst löv färg varierar i olika nyanser av orange, rött eller rödbrunt. Swamp azaleor föredrar en fuktig sandig torv typ sura marken i en delvis skuggig plats. Alla delar av rhododendron-buskar är mycket giftiga vid förtäring av människor och djur.