Buskar som klarar sig bra i våt jord

Det är enkelt att välja buskar som lysa upp landskapet i väldränerad jord, men uppgiften blir lite mer utmanande när plantering i blöt jord. Våta rötter är ofta en katastrof för flesta växter, men ett antal buskar är bra när rötterna är mycket fuktig.

Summersweet Clethra

Denna buske är lika vackra som namnet antyder, med medium-grönt bladverk och delikat vit eller Rosa blom kluster som växer upp till 4 inches lång. Blommar senast från mitten av till sen sommar och locka kolibrier och fjärilar till trädgården. Summersweet clethra växer bra i full sol eller skugga och tål nästan vilken jord. Denna buske kräver inte mycket uppmärksamhet, även om årlig beskärning är ett måste för att behålla ett attraktivt utseende. Det gynnar också från en tillämpning av kontrollerad frisättning gödselmedel under våren.

Virginia Sweetspire

Virginia sweetspire har en prydlig utseende, även om det växer upp till 6 fot lång och är ganska härdig. Den har ljust gröna blad och en rundat växtsätt. På sommaren pryder 3 - till 6-tums hängande vit Blom buske. När svalt väder kommer, bleknar bladverk till olika nyanser av vinrött, gult och orange. Virginia sweetspire gör bäst i hela eller en del Sol och i jord som fortfarande är fuktig. Denna buske kräver inte regelbunden utfodring om inte marken är extremt fattiga eller tillväxt saktar betydligt.

Gemensamma Ninebark

Vanliga ninebark är mycket tolerant av förkylning och är härdig till U.S. avdelning av jordbruk zon 2. Det växer upp till 10 fot lång och har medium-grön, 1 till 3 tum långa blad. I slutet av våren eller försommaren, kluster av fina vita blommor utveckla och pågå i ungefär en månad. Gemensamma ninebark trivs i full sol till del skugga och växer i nästan vilken jord. Mata med allmänt ändamål gödselmedel mycket tidigt på våren, innan ny tillväxt utvecklar.

Lila vide Willow

Lila vide willow, som namnet antyder, är en medlem av familjen willow och är en tät, spretig buske som växer upp till 10 fot lång och 10 fot brett. Bladen är blågröna på sommaren och bleknar till ljust gul-grön i höst. Lila vide willow föredrar full sol eller del skugga. Den är härdig i USDA zoner 3 till 6, kräver mycket lite uppmärksamhet och växer i praktiskt taget alla jord. En våren tillämpning av allrengöringsmedel gödselmedel bidrar till busken förblir friska under hårda vintervädret.