Buskar med vita bär

Buskar med vita bär

Bland de ändlösa sorterna av buskar på planeten skapar några matriser av blommor och frukter från stjälkar. Vita bär är en av de mer sällsynta sorterna av frukt som finns på en buske, och även om vissa kan vara ätliga, de fortfarande kan användas för dekorativa ändamål, både i och utanför huset.

Grå hundkäx

Dogwood buskar kommer i massor av sorter och finns växer i hela USA och Kanada. Grå dogwood, eller norra kärret dogwood är som det ibland kallas, specifika för den östra delen av de två länderna. Denna buske ger en distinkt runda, vita bär från lika distinkta röda stjälkar. Dessa frukter är oftast grönt fram till slutet av sommaren, efter att alla blommor har blommat, när de vända vitt innan släppa till marken. Bär konsumeras ofta av fåglar men anses milt giftigt för människor.

Snowberry

Snowberry, vetenskapligt kallas Symphoricarpos, är medlem av honeysuckle familjen av buskar. Som dogwoods, denna buske är vanligast i Nord- och Centralamerika och producerar en runda, vita bär, ca 1 till 2 cm i diameter, med en konsistens som liknar en tranbär. Anledningen till att dessa bär benämns snowberries beror på när brutet öppet, deras insidor likna minut högar av snö. Snowberry busken är en känd källa av mat för små höns som vaktlar och fasaner.

American Beautyberry

Medan beautyberry buskar, i allmänhet, finns i hela världen, förekommer inklusive i Asien och Europa, American beautyberry, som dess namn antyder, särskilt i Nordamerika. Inte bara är namn och plats olika, men den amerikanska versionen av busken producerar vita bär, medan de flesta andra sorter producerar ljus lila eller röd frukt. Alla beautyberries sträcker sig från 2 till 5 mm i diameter och dunge tillsammans som klasar av druvor. De amerikanska beautyberries har använts i olika smaker av gelé.