Buskar med giftiga oljor

Buskar är vanligen ses i hem trädgårdar och växande längs vägar och fält. Ofta blommande vackra blommor och blad, är många buskar en önskad prydnadsväxter i ryggen planterade gårdar. Vissa typer av buskar, men innehåller giftiga oljor som kan förgifta människor och husdjur i varierande grad.

Oleander

Oleander är en vintergrön buske som kan överleva torka och odlas i nästan alla tillstånd. Dess härdighet gör det en gynnade dekorativ buske men varje del av denna växt är giftig. Tyvärr, alla delar av denna anläggning, färska och torkade, innehåller ett giftigt Glykoside kallas oleandrin, och är potentiellt dödliga för människor om ingested. Sap i oleander blad och bark är en hudirriterande och ofta har en bitter smak. Bara tugga på ett blad eller kvist från en oleander kan leda till kräkningar, blodig diarré och långsammare puls. Symtom kräver ofta sjukhusvård. Burning oleander skapar giftig rök också.

Azalea

Azalea är en art i släktet rhododendron och används ofta i landskapsarkitektur. Alla delar av denna buske är giftiga för djur, orsakar dreglar, kräkningar och centrala nervsystemet problem. En flyktig harts kallas andromedotoxin är närvarande i bladen och blommorna av azalea anläggningen. Detta harts är frätande, burning munnen vid förtäring och detta ofta motverkar husdjur från att äta dödliga mängder av bladen. Människor är kompetent att tolerera små doser av andromedotoxin, och döden från att äta azalea blad av blommor är sällsynta, men kådan kan orsaka kräkningar, buksmärta obehag och lågt blodtryck.

Daphne

Daphnes är en grupp av små buskar med lila, rosa eller gula blommor. Alla delar av daphne växter, inklusive den bär och blad är giftiga, som innehåller en sap eller harts, kallas mezerein, som irriterar och ibland blåsor på huden. Mezerin är en Glykoside som innehåller aggressiva gifter. Intag av någon del av en anläggning för daphne och dess sap kan resultera i allvarliga bränner i munnen, halsen och magen, svaghet, konvulsioner, magbesvär, koma och om exponeringen är svår, död.

Poison Ivy, gift ek och sumak

Del av cashewnötter familj, poison ivy är en giftig vinstockar eller buske som ses ofta växer vilt i ryggen gårdar och fält. Även om det ses ofta vrida runt trädstammar, kan poison ivy också bilda upprätt buskar om det har ingenting att klättra på. Gift ek och gift sumak är buskar som är närbesläktade med poison ivy och alla tre innehåller en giftig olja kallas urushiol, eller toxicodentrol, som irriterar huden, vilket resulterar i kliande utbrott vid kontakt. Om en person kontaktar en av dessa buskar och oljan förblir på huden, kan det skickas till en annan person, även om den personen hade ingen kontakt med buskarna. Vanligtvis kontakt med dessa buskar är inte dödliga, men allvarliga infektioner kan utvecklas från den resulterande utslagen.