Buskar i Florida

Florida är hem för ett stort utbud av buskar, med vissa gemensamma till stora delar av östra USA och andra växande endast i delar av den djupa södern, inklusive Sunshine State. Gott om Floridas buskar har aspekter som gör dem angenäm landskapsarkitektur växter, inklusive granna blommor, frukt och intressant bladverk.

Deerberry

Som medlem i familjen blåbär gör deerberry (Vaccunium stamineum) bäst i sura sandjord. Liten buske växer i stora delar av öst och in i centrala Florida. Deerberry har fått sitt namn från vanan av vitsvanshjort äta både bladen och bären, enligt University of Florida Institutet för livsmedel och lantbruksvetenskap. Deerberry funktioner mörkt gröna, vaxartade blad och små blommor formad som koppar. Den blå frukten mognar till sommaren och bladen kommer att ändras till orange eller rött på hösten. Deerberry utvecklas i öppen skogsmark i naturen, men du kan använda den att bilda en häck eller som en förlaga växt.

Florida rosmarin

Trots namnet är Florida rosmarin (Ceratiola ericoides) inte släkt med rosmarin används i matlagning recept. Denna rundad buske växer till 7 fot, med upprättstående stjälkar kommer från dess bas. Busken är vintergröna, med doftande blad som innehåller oljor som hindrar djuren från att hitta växten välsmakande. Florida rosmarin föredrar djupa sandjord i att växa. Elliptisk frukten är liten och växer i kluster längs den buske stjälkar.

Firebush

Firebush (Hamelia patens), har som du kanske misstänker, levande rödaktigt bladverk i höst, med dess stjälkar och leafstalks röda också. Native till Florida och platser som Centralamerika och Västindien, firebush har blommor som liknar smällare. Busken växer till 3 fot, blommar bäst när planteras i full solsken och frodas i värmen. Du kan använda firebush för att skapa en häck eller placera den i en fjärilsträdgård. Lockar till sig fjärilar, samt fåglar, inklusive kolibrier, konstaterar den Missouri botaniskaträdgården.

Blanka blad vilda kaffe

Blanka blad vilda kaffe (Psychotria nervosa) växer i Florida i de fuktiga ställena i kustnära skogsmarker och ekskogar. Busken växer till 10 fot och har glänsande gröna blad. De vita blommorna producerar en röda bär som påminner om kaffebönan, därav växtens namn. Blanka blad vilda kaffe arbeten väl längs stiftelser, och du kan beskära den och hålla den hanterbar. Busken tål halvskugga, men kalla temperaturer påverkar det allvarligt. Frukten kommer att fånga uppmärksamheten hos diverse fåglar och annat djurliv.