Bruna blad och kala grenar på min Rhododendron

Bruna blad och kala grenar på min Rhododendron

Rhododendron är små till medelstora blommande städsegröna prydnadsbuskar. Det finns mer än 900 arter i världen och många sorter, enligt tillägget Iowa State University. På förfallodagen är Rhododendron från 4 till 10 fot i höjd och spridning. När unga, växer Rhododendron i en upprätt dunge. Dock den långsamt växande busken blir runda och sprider sig som det åldrar.

Grunderna

Rhododendron har stora, läderartade blad som bo grönt på vintern. På våren producerar de blommor i många färger, vit, lila, lila-rosa och röd, beroende på sort. Några Rhododendron producera blomningar av heltäckande färger, medan andra har fläckar eller andra markeringar i en annan färg. Vissa sorter är dessutom värme tolerant medan andra är kalla tolerant, så det är bäst att plantera olika som rekommenderas för ditt område.

Phytophthora ramorum

Flera saker kan orsaka rhododendron blad att vända brun, men endast ett fåtal också orsak blad till avhopp. En av dem är ramorum orsakas av svampen Phytophthora, som oftast drabbar container växter. Phytophthora ramorum orsakar en djup brun till svart missfärgning av bladen innan vilket får dem att falla av, lämnar grenarna kala. Svampen kan bli ett problem under regnväder under varma sommarmånaderna. Skuggade växter och överliggande sprinkler i plantskolor ger idealiska förutsättningar för svampen. Inspektera alla växter för symtom när de köper en rhododendron. Om du har svampen hemma, du kan selektivt Beskär det av större växter om du finner det tillräckligt tidigt. Aggressivt beskära alla missfärgad, sjuka trä i stjälkar, putsning tillbaka till en frisk gren, och förstöra alla sticklingarna, enligt North Carolina State University.

Järnbrist

En järnbrist i marken kan också orsaka bladen blir bruna och faller av, lämna kala grenar på rhododendron anläggningen. Dock är de symtom på en svår järnbrist som har utvecklats under lång tid, enligt University of Kentucky. Järnbrist är också känd som järn kloros. Du kan upptäcka att en rhododendron har järnbrist tidigt om du känner de första symptomen: bladen på rhododendron utveckla gröna bladnerver som har en vitaktig (chlorotic) eller gulaktig färg mellan venerna, enligt University of Kentucky. Om den lämnas obehandlad, kommer hela rhododendron busken dör så småningom. Järnbrist kan utveckla när markens pH är neutral eller basisk med ett pH-värde i intervallet 6.5 till 7.0 eller högre.

Odling

Rhododendron trivs i halvskugga, men de tål skugga. De behöver därför ett skyddat läge med en östra eller norra exponering att undvika vintern solsken och vind som kan torka bladen. Undvik att plantera dem alltför nära grunden till en byggnad, eftersom de inte kanske får tillräckligt med vatten där. Rhododendron har ett grunt rotsystem. De behöver också en fuktig, väldränerad, sur jord med ett pH på 5.0 till 6.5, enligt Ohio State University. För bästa resultat, ändra jord för rhododendron med organiskt material som löv kompost, åldern gödsel, torv eller matjord.