Brokiga Holly växter

Brokiga Holly växter

Om används som stiftelsen växter eller exemplar, är hollies (Ilex spp.) värdefulla tillägg till hem landskap. De taggiga vintergröna typerna gör formidabla häckar. Hollies växer bäst i rik, väldränerad jord som är lätt syrlig och transplanteras bästa i höst. Härdighet beror på sorten så du plantera etiketter noggrant. Flera olika arter av hollies har brokiga sorter.

Meserve Holly

Meserve eller blå hollies (Ilex x meserveae) är kallt-hardy vintergröna hybrider som växer väl så långt norrut som amerikanska jordbruksdepartementet zon 5. Bladen på Meserve hollies är mörk och glänsande, med taggiga kanter. De honung piga och Gretchen sorter har mörka, blågröna blad med gula fläckar och marginaler. Dessa buskar växa 6 fot hög och har ljusa röda frukter på vintern.

Japansk järnek

Växer långsamt och torka-toleranta, japanska hollies (I. crenata) är gemensamma evergreens i zonerna 6 till 8, särskilt i mitten av Atlanten och söder. De gör bra substitut för petiga buxbom. Japanska hollies växer i skugga och tål klippning också, att göra bra häckar. Brokiga sorter inkluderar Midas Touch, med gula och gröna brokiga blad och elfenben-brokig snöflinga. Alla japanska hollies har svarta bär.

Engelska Holly

Lång och fördelande, engelska holly träd (I. aquifolium) ses sällan i USA förutom på västkusten och i Hawaii. De vintergröna blad är släta och glänsande, med taggig marginaler. Bären kommer i röd-orange, gul, vit och svart och tillverkas på kvinnliga träd, så en manlig måste planteras i närheten för pollinering. Brokiga sorter tillgängliga inkluderar Lily Gold, med gula brokiga blad, silvrig och Silver Queen, båda med silver marginaler och Pinto, med gröna blad splotched i mitten med guld.

Kinesiska Holly

Kinesiska hollies (I. cornuta) är stora buskar eller små träd, 10 till 20 fot höga beroende på sort. Kinesiska hollies producera bär utan pollinering, så du inte behöver både manliga och kvinnliga växter. Sorten brokiga Needlepoint har länge lämnar med en enda ryggrad i slutet och smala vita marginaler. Det är ibland märkt som brokiga Anicet Delcambre. Kinesiska hollies växer bra i zoner 7-9 och är torka-toleranta.

Amerikanska Holly

En native nordamerikanska träd, amerikansk hollies (I. opaca) värderas för sina blanka blad och ljusa bär. Dessutom, ge dessa stora växter skydd för fåglar och andra vilda djur som äter bären på vintern. Den brokiga cultivar Steward Silver Crown har grädde-edged blad och ljust röd frukt. Det växer 20 fot lång och är mycket härdig, växer så långt norrut som zon 5.