Brännande lukt från min Hoover dammsugare

Brännande lukt från min Hoover dammsugare

Hoover dammsugare plocka upp smuts från våra hem, att hålla dem rena och fräscha. Men om du märker en obehaglig brännande lukt som kommer från din dammsugare när det används, blir ditt hem märkbart mindre färsk. Brinnande lukten kan vara resultatet av olika problem, några allvarliga och några mindre. Snabba åtgärder bör vidtas för att hitta orsaken till problemet och reparera det. för att skydda din dator och din personliga säkerhet.

Bälte problem

Den vanligaste orsaken av en brännande lukt från en dammsugare eller andra dammsugare är en skadad vakuum bälte. Bältet går genom vakuum kontinuerligt som den maskin går, orsakar borsten att vända i dammsuga. Bältet kan skadas på grund av normalt slitage, fastna på borsten (om borsten är fast eller inte roterande ordentligt) eller kommande av spår. Bältet kan drabbas av värme blåsbildning, riva eller stretching, alla skapar en plötslig brännande lukt påminner om bränt gummi. Bältet bytas för att reparera problemet. Kontrollera med en dammsugare återförsäljare eller ring företaget med din vakuum fabrikat och modellnummer att köpa en ersättare bälte. Bältet kan ersättas instruktionerna i ägarhandboken eller har en Hoover reparationsservice göra jobbet åt dig.

Motoriska utbrändhet

Motorn på din dammsugare kan ibland helt enkelt stoppa drift och bränna ut. Detta inträffar för ett antal skäl, men de vanligaste är överanvändning av vakuum eller helt enkelt med en gammal dammsugare med en gammal motor som har slitits över tiden. Lukten av problemet liknar brinnande sladdar eller bränd, smält plast. Byte av din motor bör göras av vakuum reparation specialist du litar på eller Hoover vård specialist. Ibland motorn brinner inte helt, men bara blir överhettad på en stund och bara behöver svalna.

Dammiga Motor

Din Hoovers jobb är att hitta och plocka upp damm runt huset. Därför samlas motorn i din dammsugare, vare sig gamla eller nya, damm över tiden. Detta kan också bero på ett igensatt filter. Ansamling av damm är normalt och allmänt orsakar inte ett problem. Om damm blir alltför ackumulerade kan det orsaka en brännande lukt som motorn bränner damm bort. Denna brännande lukt är vanligtvis inte någon anledning till oro. En gång damm brännskador helt ur motor kammaren, lukten borde försvinna. Om lukten inte går bort, kontakta Hoover reparation specialist för att bestämma nästa kurs för din vakuum.

Andra problem

Ibland kan din Hoover producera en brännande lukt som inte matchar (i antingen lukt eller symtom) de problem som anges ovan. Om detta inträffar, kontakta en auktoriserad reparatör Hoover. Problemet kan vara för komplicerat för dig att reparera på egen hand och det kan vara farligt för dig att fortsätta använda din vakuum under dessa omständigheter. Med Hoover till reparation specialist tillåter honom att ge din vakuum en bra "check-up" och fastställa orsaken som och några andra problem med maskinen.