Bradford Pear Tree Care & underhåll

På grund av deras låga underhållsbehov och riklig visning av vita blommor på våren är Bradford päronträd en viktig del av gemenskapen och vägarna planteringar i hela deras växande område (USDA härdighet zoner 5-8). Träden stjäla showen igen i höst när de visar rika, färgglada lövverk i färger från orange till mahogny. De växer snabbt till en höjd av 30 till 50 fot med spridning av 20 till 30 fot och små trädkronorna gör dem väl lämpade för hem landskap.

Krav

Dessa anpassningsbara träd växer bra i de flesta jordar så länge de är väldränerad. Välj en plats i full sol med gott om växande plats för deras 20 - till 30-fots tak. Bradford päron kan inte befrukta varandra, så du behöver en annan typ av callery päron i närheten, som kapital, Chanticleer eller Cleveland väljer, om du vill att ditt träd för produktion av frukt.

Vatten och gödningsmedel

Vatten Bradford päronträd under längre torrperioder. Tillämpa vattnet på marken under tak av trädet ut till den mest bortersta delarna av grenarna och en liten beyond. Våta blad uppmuntrar svampsjukdomar, så Undvik sprayning trädkronorna. Bradford päron behöver inte regelbunden gödsling. Om du vill tillämpa gödningsmedel, använda en låg-kvävegödsel som 5-10-10 på våren efter blomningen.

Beskärning

Bradford päronträd tenderar att ha strukturella problem som orsakar lem brott och öka sannolikheten för väder skador om de inte åtgärdas av beskärning. Beskära i slutet av vintern eller tidigt på våren innan trädet sätter på ny tillväxt. Börja med att ta bort skadade grenar och när grenar passerar inom 5 inches av varandra, ta bort den svagaste grenen. Ta bort grenar med mindre än 15 inches mellan dem vid den punkt där de fäster stammen. Grenar med en grenen vinkel på mindre än 45 grader är mottagliga för brott. Ta bort grenar med en tight grenen vinkel, eller tvinga en dowel mellan grenen och stammen medan filialen är ung för att uppmuntra den att spridas. Bradford päron producera flera huvudsakliga stammar eller stammar, som härrör direkt från marken. Välj en med upprätt tillväxt nära centrum som huvudstam. Om du vill ha mer än en stam, välja bland de som växer i en vinkel från huvudstammen i stället för de växande parallellen till den.

Problem

Insekter och sjukdomar är inte vanligtvis ett problem med Bradford päron, men de ibland är angripen av brand mjöldagg eller entomosporium blad plats. Träd infekterade med eld blight har svedda utseende blad och kvistar i slutet av grenar och kvistar har flodkröken"shepherd's" form. Det finns inget botemedel, och du bör ta bort trädet för att förhindra spridning av sjukdomen. Entomosporium blad plats orsakar rödaktig-lila fläckar som expanderar och återförenas tills hela bladet är missfärgade. Fungicider hjälpa mot sjukdomen om tidigt.