Bra växter för morgon solen & middagssolen

Bra växter för morgon solen & middagssolen

Många växter som skuggar växter växer bra i morgonsolen. Några växter som trivs i full middagssolen också göra bra med brokig morgonsolen. de kan helt enkelt blommar mindre livfullt i morgonsolen än i ljusare strålar från middagstid. Inhemska växter är tåligare och mer framgångsrikt anpassa sig till enskilda solljus i lokala växande regioner. Lady Bird Johnson Wildflower centrum finns en sökbar databas för inhemska växter i alla regioner i USA

Morgon solen perenner

Columbine, fastetidens ros, blödande hjärta, fingerborgsblomma, ormbunkar, hosta, rölleka, redbud och monkey blomma är perenna växter som odlas i skuggan eller ljus morgonsol. Fastetidens rose växer och blommar i USDA härdighet zon 4-9 och är en stöttepelare i många perenna stuga trädgårdar. Det blommar i mitten av våren i många nyanser av vitt, rosa och lila. Pasadena röd apa blomman är torka-toleranta Kalifornien infödd som blommar djupt röd skugga eller morgon solen.

Morgon solen annueller

Petunior, salvia, lobelia, pansy, forget-me-nots och moss rose är ettåriga växter som trivs i morgonsolen mild hetta. Ettåriga växter växer bra i näringsrika mark ändras med kompost. Deras tillväxt cykel är en säsong. Bra inhemska växter för morgonsolen inkluderar scarlet salvia, jewelweed, Indian tobak och Venus spegeln. Infödda annueller släppa sitt utsäde i höst och återuppstå som nya anläggningar under våren. De kräver lite eller ingen vattning.

Mitt på dagen solen perenner

Rose, iris, coreopsis, nejlika, filt blomma, phlox och pion är traditionella perenner för soliga trädgården platser. Perenn inhemska växter som trivs i middagssolen inkluderar salvia, salvias, mountain lila och penstemon. Salvia är en perenn växt naturligt i många delar av USA fjärilar, bin, andra nyttiga insekter och kolibrier är attraherad av salvia växter av alla sorter. De trivs i icke-komposterad jord. 3-foot-tall Blomspetsarna av penstemon skapa en bra perenn kantlinje.

MiddaySun annueller

Solros, zinnia, ringblomma, kosmos, blåklint och snapdragon trivs i middagssolen och slutföra sin cykel på en säsong. Lila falska fingerborgsblomma och Texas pricklypoppy uppehållen och tillbaka nästa säsong. Desert sand verbena är en mjuk haired, klibbiga inhemska årliga växt med klasar av ljusa rosa trumpet formade blommor. Det växer 3 till 6 inches hög med en spridning av 20 inches.