Bör vi byta ut vårt tak innan vi listar våra hus på marknaden?

Bör vi byta ut vårt tak innan vi listar våra hus på marknaden?

I konkurrenskraftiga bostadsmarknaden i 2000-talet, måste säljare maximera varje tillfälle att presentera sina hem som felfri, bekymmersfri investeringar. Köpare som inte har råd med nybyggda hus räkna äldre hus som nära till nya som möjligt, vilket innebär att de inte vill ärva problemen med de tidigare ägarna. När reparationen är oundvikliga, det negativt påverkar försäljningspriset och kan även påverka köpare att bjuda på ett annat hus istället. Dock ersätter ett tak är dyrt och många faktorer bör beaktas innan du gör detta beslut.

Ålder av taket

Som en allmän regel, bör ett tak ersättas vart 15 år. Vissa takläggning experter förlänga denna tidsram till 20 år, beroende på den takets skick. Efter 15-20 år börja tak vanligtvis läcka och uppvisar andra problem, även om vissa tak får börja försämras efter bara 10 år. Hur som helst om taket inte har bytts på länge, vet potentiella hem köpare det är ett dyrt projekt som de kommer att behöva ta itu med förr snarare än senare, och detta kan minska hemmets överklagande.

Allmänna villkor för taket

Enligt MSN fastighetsmäklare, "felande bältros och hängande rännor sänds en högljudd, skrämmande signal till potentiella köpare." I regioner i landet som upplever hårt väder på ett konsekvent sätt (överdriven regn, snö eller värme), försämras kvaliteten på taket i snabb takt. Också, om taket var dåligt utformade eller om låg kvalitet material användes, dessa faktorer negativt påverkar både kvalitet och livslängd av taket, gör det oattraktiv till köpare.

Reparera taket

Om det finns endast några saknas bältros, gör reparationer som ett alternativ till kostsamma tak ersättning. Också, en bra power tvätt kan ta bort mossa och annat unsightly skräp från taket, även om högt tryck vattnet kan orsaka mer skada än nytta. Dock måla och fukt fläckar inne i huset ange avancerade stadier av taket skador, så byta taket är bäst-- och även reparera insidan skada--innan notering hus till salu.

Överväganden

Enligt National Association of Realtors återfå husägare cirka 59 procent av de pengar som spenderas på ett nytt tak. Förutom budgetprioriteringar, utvärdera hur mycket tid som krävs för att ersätta taket. Dessutom kan det vara nödvändigt att hitta en annan plats att leva under denna process. Efter väger dessa alternativ, subtrahera kostnaderna för ett nytt tak från utgångspriset kan vara mer rimligt-- men vara medveten om att många köpare inte vill ha besväret med att ersätta ett tak mer än säljarna gör.