Blommande växter som älskar solsken

Blommande växter som älskar solsken

Blommande växter passar för landskapsplanering, med granna blommor som verkar som mycket mer attraktivt i solljus, innehåller många arter från ett brett urval av växttyper. Välj från ettåriga som längtar efter sol, lövfällande buskar som fyller en mängd landskap funktioner, eller Välj från de många blommande vinstockar som älskar en solbelyst webbplats. Ibland förbises är dessa olika typer av blommande träd som kräver full sol och producera mycket dekorativa blommor i gengäld.

Sunshine annueller

Om du planterar Cosmos sulphureus i bördig jord, växer denna årliga så lång att det floppar över under sin egen vikt. Placera denna växt i torra, steniga jord av dålig kvalitet och den växer fortfarande till 3 fot, vrida ut gula blommor. En annan ordinarie apt för full sol är moss rose, en torka tolerant art lämplig som marktäckare. Det har rosa, roselike blommor som öppnar bara på soliga dagar. Krasse, zinnia, melampodium och en blommande växt som heter "bells of Ireland" alla behöver full sol. Sätta en klocka på Irland hör hemma till mint familjen och har vita blommor och taggiga stjälkar.

Blommande lövfällande buskar för solen

Lila kejsaren, Nanho Blue och nisch val är alla blommande fjäril buskar för full sol. Dessa lövfällande buskar är bara några av de många som levererar framstående, ljusa blommor när de blommar. SORGFLOR myrten kommer i synnerhet i många former, hybrid, med blomma färger beroende på den specifika typen. Exempelvis har Petite snö vita blommor, medan de av SORGFLOR myrten heter Muskogee har lila-färgade blommor. Andra lövfällande buskar för full sol och fantastiska blommor inkluderar syrener, spireas, steeplebushes och många slags buske rosor.

Sunshine vinstockar

Ett schema med regelbunden vattning lockar de blommande vinstockarna i familjen bougainvillea att producera blommar även i varma sommarsolen. Vissa typer är lämplig för uterum och behållare. Wisteria vinstockar av inhemska och främmande ursprung kräver full sol för att blomma rikligt. Alba är en kinesisk wisteria växer till 25 fot och som kräver stöd av en solid spaljé, rack eller staket för att hålla sin vikt när mogna. Jicama, lila krans, trumpet honeysuckle och moonflower är vinstockar för soliga omgivningar att blomma.

Blommande träd för solen

Det är synd grön ebenholts trädet inte växer utanför USDA Plant härdighet zoner 10 och 11, eftersom den tropiska arten har enastående blommande effekt, producera blå-lila blommor på våren och sommaren. Trädet växer till mellan 25 och 50 fot. Mer vanliga blommande, sun-beundrande träd är blommande krabba äpplen, Callery päron och kinesiska lila träd. Bean familjens honung johannesbröd har grön-vita blommor, växa i full sol till 80 fot och fördubbling som en skugga träd, konstaterar Ohio avdelning för naturresurser. Yellowwood, hagtorn och olika typer av aska alla blomma avsevärt i ett soligt läge.