Blommande buskar med hjärtformad rosa blommor

Slutet av våren kommer många vackra blommor till skuggiga platser i trädgårdar över hela USA. Bland dem finns perenner med en bush-liknande vana att idrott långa bihang från vilken dingla hjärtformade blommor. Dessa är känd som blödande hjärtan (Dicentra spectabilis). Blödande hjärtan kan nå ungefär tre fot i höjd och gro någonstans som är fuktig och skuggig.

Gammaldags favorit

Dicentra sägs ha förts till England från Japan på 1840-talet när det fick upp ögonen för explorer och botanikern Robert Fortune. Dicentra spectabilis vuxit i generationer i kinesiska trädgårdar, men en liknande Dicentra allmänt känd som holländaren 's Ridbyxor är infödda till USA. Deras införande sedan blödande hjärtan mycket populära bland västra trädgårdsmästare.

Växande Dicentra

Blödande hjärtan få lite akademiska eller yrkesmässiga uppmärksamhet. Detta är märkligt, eftersom de är så gynnas av hem trädgårdsmästare. De är mycket lätta att odla och har några allvarliga problem med sjukdomar eller skadedjur. Blödande hjärtan föredrar en skuggig plats med fuktig jord någonstans i USDA härdighet zoner 2 till 9. Det finns en mängd sorter.

Skadedjur och sjukdomar

När de är bekymrade över sjukdomar eller skadedjur, påverkas oftast blödande hjärtan av mjöldagg eller verticillium wilt. Båda dessa sjukdomar kan behandlas med applikationer av svampmedel, även om den bästa kontrollen är placering i ett område där det finns god luftcirkulation. Sniglar kan också hitta denna anläggning läcker, att rådjur inte är attraherad av det.

Växande cykel och Division

Blödande hjärtan sprids vanligen genom delning. Deras rötter är bräcklig, så delar med försiktighet. Varje avdelning måste innehålla en del av rotstocken och ett öga bud att bilda en växt följande år. Till skillnad från de flesta blommande växter, blödande hjärtan dör tillbaka och gå vilande i värmen i sommaren. Detta är den bästa tiden att dela dem..