Bitten Björk träd sjukdom

Björkar som ser ut att bli biten faktiskt lider av ett slags "bita" attack av två sorters skadedjur i Björk arten: brons Björk borer och Björk-leafminer. Man äter på bladen av trädet medan de andra skadorna i trä i en hungrig angrepp. Antingen insekt äger potential att döda en Björk.

Birch Leaf gruvarbetare

Birch leaf gruvarbetare--Fenusa pusilla, Profenusa thomsoni och en medlem av familjen bladstekel--introducerades av misstag till Nord Amerika via Europa under 1900-talet. Insekten är relaterade till getingar, bin och myror, med den vuxna växer till en minut 3/16 tum. Skadedjur overwinters i smutsa och insättningar ägg på bladen av en Björk i maj eller juni. Kläckta larverna--som förekommer i cirka 10 dagar--ser ut som gräddvit, platta larver.

Leaf gruvarbetare skador

Larverna livnär sig på bladen av trädet, att skapa gruvor eller fåror, inom bladen på trädet. Även om den skada de orsakar kunde verkar vara från en sjukdom, är skyldige faktiskt denna lilla pest vars aptit orsakar blad ska visas vanställda och ofta bli brun. Lyckligtvis, skadan är främst estetiska; angrepp av birch leaf gruvarbetare är sällan dödlig till trädet. Dock förekommer, säsong efter säsong, trädet kan försvagas tillräckligt för att göra den mer mottaglig för andra insekter eller sjukdom.

Brons Björk tillväxtborr

I stället för bladen ger brons Björk borer, Agrilus anxius Gory, på skador som kan tyckas som om virket har blivit biten. Denna insekt deponerar sina ägg i sprickor av träd, där larverna kläcks och börjar gräva under barken av trädet, utfodring på trä och orsakar en rad upphöjda knölar längs Björk. Enligt Penn State University är larverna slanka varelser, med en tillplattad avsnitt bakom huvudet. Vuxna håller en metallisk, brons färg med kanske en aning grön.

Borer kontroll

Brons Björk borer tråkig väg genom skogen, och orsakar en vissnande och dör av övre delar av trädet, skador som ofta fungerar nedåt med en rostig, brun fläck som täcker delar av stammen. För att hantera skadedjur på ett sätt som icke-kemiska, plantera en Björk i en sval, fuktig och skuggig miljö. Denna åtgärd kan avskräcka borer, som föredrar att lägga ägg i ett träd som får full sol. Insektsmedel har också visat sig effektiv med denna art.