Bindande en bonsaiträd

Bindande en bonsaiträd

Bonsaiträd, anses en konstform av många, är en småskalig replik av ett äldre träd. Trädets utseende bibehålls genom beskärning och bindande tekniker. Bara Välj grenar tillåts att fortsätta växa och överdriven nya tillväxt är klippte bort. Trädets huvudsakliga grenar beskäras, bunden och utbildade för att skapa önskad visuell form. Utformningen av trädet blir en ständigt pågående process som fortsätter under dess hela livslängd.

Instruktioner

Kabeldragning för stammen

•Välj koppar tråd eller anodiserad aluminiumwire som är flexibel och stark nog att böja och hålla stammen i önskad position. Rekommenderar att kabeln är en tredjedel så tjockt som stammen att vara trådbunden. Du kan använda flera trådar som varierar i tjocklek och effektivt böja olika delar av trädets stam.

•Kabel trädet i de tidiga vårmånader. Starta vid basen av trädet. Sticka en tum eller mer av tråd i marken vid den stammen bas eller fästa kabeln på sidan av potten genom att göra ett litet hål i sidan av potten. Trä tråden genom hålet och knyta det.

•Wind kabeln runt trädets stam i 45 graders vinkel. Fortsätta slingrande tråd upp trädets stam. Kontrollera att kabeln är tight men inte skära i trädet. Stammen kan hållas rak med tråd eller böjd till en önskad apperaance.

Ledningar grenar

• Använd samma typ av tråd att binda trädets grenar--koppartråd eller anodiserad aluminium tråd. Kabeln bör vara en tredjedel tjockleken på en trädgren.

•Affix kabeln för att trädets stam eller angränsande gren. Linda kabeln runt trädets gren. Se till att skapa lika utrymmen mellan spolarna. Spolen tråd utåt på grenen. Kabeln bör vara tight men inte bita i trädets bark. Böja grenen och titta noga för att se till att kabeln inte skär in i barken.

•Håll grenen i spetsen och böja det till önskad form när du lindar tråden utåt. Kabeln kommer att hålla grenen på plats och träna den att växa till den form du önskar.