Billigaste sättet att ta bort en stubbe

Billigaste sättet att ta bort en stubbe

Oavsett om du köpt ett hem med en stubbe på gården eller om du nyligen tagit bort ett döda eller döende träd, kvarvarande stubben inte bara skapar en potentiell fult, utan kan helt enkelt vara i vägen. Borttagning för vissa medel omedelbart plocka upp telefonen att ringa en professionell, träd-borttagning, men för andra som försöker spara pengar, billigare metoder för stubben borttagning är ovärderlig. Gör det kan själv spara pengar jämfört med hyra en professionell. Även om du tagit bort själva trädet själv, kan den resulterande stubbe borttagningen vara svårt. Dock kan några relativt billiga metoder av stubben borttagning du genomföra projektet själv.

Hand dra

Om trädet var liten och ganska ung, är det billigaste sättet att ta bort stubben att helt enkelt dra den för hand. Denna metod, även känd som röjning, är beroende av din egen styrka jämfört med styrkan i stubben. Det kan vara nödvändigt att gräva runt stubben, att göra ett dike som tillåter dig att skära bort på rötter och/eller få hävstång med ett verktyg.

Naturlig Rotting

Lika billigt som att dra för hand-- men knappast lika snabb--tillåter stubben bara ruttna bort. Naturens egna organismer, inklusive svampar, orsakar sakta men säkert stubben att ruttna bort. Denna metod kan ta år, så billighet måste vägas mot den önskade snabbhet.

Kemisk borttagning

Även denna metod kräver en faktiska inköpet, är använda en kemikalie för att förstöra stubben fortfarande billigare än att ringa en borttagning professionell. Denna metod kan inte vara mycket snabbt, eftersom kemikalien kan behöva användas mer än en gång innan stubben löses nog dras ur marken för hand. Med några hål borras in i stubben, orsaka kemikalier för borttagning av stubben faktiskt stubben att ruttna bort, men snabbare än naturlig rotting.

Bränning

En annan billig metod för stubben borttagning är att bränna stubben ur marken genom att läsa in kindling på stubben och bränna tändved tills stubben också bränner bort.

Varning

Var försiktig om du drar stubben gratis, eller bränna eller slipning stubben, eftersom rötterna av träd kan ha vuxit runt makt, vatten eller telefonlinjer. Om det finns någon osäkerhet, konsultera elleverantör för att få platsen för verktyget raderna.