Billigaste sättet att göra upphöjda bäddar

En billig uppvuxen trädgård säng kan byggt, planterade och installeras i några timmar. I grunden är en uppvuxen trädgård säng lite mer än en bottenlös låda som är fylld med en plantering blandning.

Utforma upphöjd Garden Bed

Utformningen av rutan samt dess storlek bestäms av dess läge. Mest upphöjda bäddar byggs 12 inches hög och 8 fot lång. Bredden bestäms av huruvida det kan bearbetas från alla sidor. I så fall kommer att en maximal bredd på 4 fötter möjliggöra lätt tenderar. Om du kan bara komma åt trädplantering sängen åt från ena sidan, är en maximal bredd på 2 fot bäst.

Material

Det enklaste och billigaste sättet att bygga en upphöjd plantering bädd är med trä. För att bygga en enkel upphöjd bädd mäta 4 fötter av 8 fot av 1 fot hög, behöver du ett 4-av-4-tums inlägg, och sex 2-av-6-tums brädor.Du kan använda återvunnet trä, men om du planerar att höja ätliga växter, är det bäst att inte använda tryckimpregnerat virke. Den innehåller skadliga kemikalier som kan läcka ut i marken. Den bästa trä att använda är ceder eller redwood. Du kan göra trä senast längre av måla det med en oljebaserad trä fläcken.Behöver du något att linje botten för att hålla ogräs från att växa igenom. Gamla tidningar är bra för detta, eller du kan använda ett tygstycke bärgade landskap.Att fylla sängen när det är konstruerat behöver du 32 kubikfot av plantering mix. Planteringsjord mix köpte i påsar är det dyraste sättet att köpa marken. Fördelen är att det har varit förblandade, steriliserad och inte innehåller frön. Vissa plantskolor säljer lös matjord kubik gården för mycket mindre. Det billigaste sättet är att gräva upp jorden från en annan plats. Om du använder matjord eller gräva i jorden själv, Lägg lite torv, torkad gödsel och kompost till.

Montera rutan plantering

Skär 4-av-4-tums inlägget i fyra bitar. Om sängen är som ligger på en uteplats eller andra betongytan kommer du vill klippa dessa 12 inches. Om du placerar rutan på marken, skära dessa till 18 inches. Detta kommer att ge dig ett 6-tums ankare.Skär två av 2-av-6-tums brädor i hälften. Du har nu fyra 8-fot styrelser och fyra 4-fots styrelser. Du kan använda antingen 3 1/2 tums skruvar för att fästa i styrelserna till inlägget, eller 6-tums transport bultar. Skruvarna kommer att lägga till kostnaden, men din plantering säng håller mycket längre. Om du använder vagnsbultar kommer du också behöva köpa två brickor och en mutter för varje kolv.