Billigaste sätt att hålla döda ogräs i blomsterrabatter

Bane av varje trädgårdsmästare är ogräs. Oavsett om ditt mål är att växa en gröda i en 40-tunnland-fält eller om du har en enkel blomkruka på verandan, hända ogräset. För att göra din trädgård växa ordentligt och ser sitt bästa, måste ogräs hållas under kontroll. Det finns många metoder för att bli blomrabatter av ogräs, några snabba och dyra, andra inte så snabbt men billig.

Rötterna

Den billigaste men mest arbetsintensiva metoden för att skapa en ogräsfri blomma säng är att rycka upp ogräset som deras frö gro och spira. Ta tag ogräs och dra det, rötter och alla från marken. Gå sedan till nästa och nästa tills du är färdig. Eller använda ett verktyg som en platt eller tined hoe att rycka upp ogräs plantor. Förutom arbete är kostnaden gratis. Sedan kom tillbaka en vecka senare och börja om från början eftersom nya ogräs kommer har grodda.

Förgiftning

Det finns en mängd olika växt herbicider tillgängliga för att döda ogräs i en blomma säng. Ingen är särskilt giftigt för husdjur eller barn då de används enligt anvisningarna. Ingen är mycket dyrt, heller. Hur de fungerar och deras bruksanvisning varierar från en typ till en annan så Läs etiketten och följ anvisningarna. Några döda bara ogräs som är grodda, andra har en kvarstående effekt och skyddar din blomma säng för en månad eller mer.

Mulching

När dina blommor växer och ogräset undertrycks, överväga att lägga ett lager av kompostmaterial över exponerade smutsa. Kompost kan vara naturlig eller oorganiska, köpt på en Handelsträdgård eller samlades hemma. Allt arbete på samma sätt genom att förhindra solljus från att komma till ytan på bar mark så när ogräsfrön gror, dör de snabbt i mörker.

Marktäckande

Ogräs är naturens sätt att fylla ett tomt utrymme med grönska. Men ogräset konkurrerar ofta ut blommorna du försöker växa. Plantera de tomma ytorna med en marktäckare. Fröna kommer inte gro och din tomt utrymme mellan växterna kommer att fyllas med diskreta accent växter.