Billigaste sätt att bygga en damm skärm

Damm-skärmar är bra att hålla faller löv skräp och annat skräp ur din damm i slutet av säsongen. Under hela året används det ofta för att skydda fisken och dyra vattenväxter från predation av vilda djur. När man bygger en damm skärm är det bästa sättet att hålla kostnaden nere till ditt källmaterial från big-box eller hem förbättring butiker, och att göra byggandet själv. Större dammar med unika former kommer att kosta exponentiellt mer när personal anställs till storlek och designa din skärm.

Skärm RAM

En enkel damm skärm RAM kan konstrueras från PVC slangar. PVC är lätt, slitstark och vattentät. Det kan även målas för att matcha området runt din damm och minimera ramens synlighet. Plocka upp tillräckligt raka PVC slangar material och PVC lim, tillsammans med nödvändiga armbågarna att göra svängar och övergångar runt din damm. Torr passar hela ramen ihop och placera den runt din damm före limning någon av bitarna. Om du vill kunna ta ramen isär för lagring, välja borrning och bultning PVC slangen till armbågarna.

Skärmen

Skärmen kan enkelt ersättas, och således bör du inte spendera alltför mycket på den. En säsong eller två låter fylld med löv skräp och skräp som sträckte ut och i behov av byte. Leta efter skärmen material avsedda för åter screening fönster skärmar i din lokala hem förbättring butik. Om du inte hittar en rulle som kommer att täcka din ram i ett stycke, kan två eller flera remsor läggas bredvid varandra och sys ihop med en nål och fiske linje. Skydda skärmen genom att Linda den runt varje ände av PVC ramen och skruva till PVC: N med en skruv med bricka, med en placeras varje 6 inches runt omkretsen av ramen.

Stakes och Tie-Downs

Säkra din damm skärmen runt din damm att hålla den från att lyfta upp och bort i en storm. Detta kan göras billigt, men inte vackert med ett par tegelstenar i varje hörn. Om du vill göra din skärm ser något mindre oattraktiv kan du använda tältet stakes och zip-band. Hammare insatserna i marken och säkra dem att dammen ramen med banden.

Anteckningar om konstruktion

Var noga med att skärmen inte sag under vattenlinjen när din täcka placeras över din damm. Detta kan förhindra att fisk ytbeläggning för luft och få dem att drunkna. Om din skärm sag, ersätta screening, strama upp eller höja den upp genom att placera tegelstenar eller damm stenar under ramen. Efter en säsong eller två, kommer screening sag och börja striden, ersätta det omedelbart. Om djur som tvättbjörnar är särskilt besvärande i ditt område, kan du ersätta din screening med armeringsnät för mer säkerhet, även med tillsats av materialkostnaden.