Bi-faldig säkerhet

Dubbelvikning dörrar delas i två med ett gångjärn som håller dem ihop i mitten. Dessa dörrar tar upp mindre utrymme när öppnas, så de används ofta för garderober där golvytan är en premie. Dörrarna kan innebära en säkerhetsrisk om de inte är korrekt installerade och om grundläggande säkerhetsföreskrifter inte följs.

Dörr vikt

Dörr vikt beror på vilken typ av bi-faldig dörr installerad. Ihåliga kärna dörrar väger mycket mindre än solid platta format. En tung dörr är mer sannolikt att orsaka skada, särskilt för ett litet barn, om det inte är korrekt installerat. Använda ihålig core Dubbelvikning dörrar om detta en oro eller om den dörren har en svag spår mekanism. Fasta dörrar ger en kraftigare dörr som är mindre benägen att skada och splittra. Detta är det säkraste valet om du kan se till korrekt installation av en kvalitet spår, som fasta dörrar är mindre benägna att glida från spåret.

Dörr spår

Dubbelvikning dörrar kan glida från spåret, vilket får dem att falla och orsaka skada. Se till att dörren passar fast i spåret och inte glida ut från antingen det övre eller nedre spåret när det har öppnat och stängt. Dörrar med en topp pin de glider in och låser på plats i översta spåret är säkrare än de som inte låses på plats. Använda ett spår med reglaget hjul så dörren flyttas smidigt och fritt oavsett dess vikt. Dörrar tenderar att shimmy, sticka eller skaka loss i icke-wheeled spår.

Gångjärn faror

Faran med en bi-faldig dörr är center gångjärnet. Felaktig stängning av dörren kan orsaka en klämd eller brutet finger. Ett gångjärn lås för Dubbelvikning dörrar kan du låsa dörren i öppet eller stängt läge så det finns ingen risk för oavsiktlig stängning och nöp fingrar. Använda endast handtaget för att öppna och stänga dörrarna och se till att ingen är nära gångjärn området innan dörren längs spåret.

Clearance

Kämpar med en fast dörren ökar chanserna för ett nöp finger eller en dörr glider från banan. Håll golvet innanför och utanför garderoben eller rummet klart på båda sidor av dörren. Om du installerar dörren plysch mattor, se till att dörren har tillräckligt botten clearance att ställa över mattan så det kan röra sig fritt. Om dörren har en full botten spår, vakuum ut med jämna mellanrum. Skräp i detta spår kan orsaka dörren att sticka.