Beskrivning av Spearmint växt

Beskrivning av Spearmint växt

Spearmint är i familjen tillsammans med pepparmynta, orange mynta, äpple mynta, lavendel mynta och andra smaksatta myntverk. Spearmint är troligen i bakgård trädgård och används vid utarbetandet av livsmedel. Mellanösterns kultur omfamnade myntverket i deras mat och dryck. Amerikansk nybyggare hittade växten växer fritt i många områden. Avsnittsrubrik 1

Stem

Spearmint stjälkar är var mellan 18 och 24 inches hög och fyrkantiga i formen. Fyrkantiga stjälkar är som ett kännetecken av alla myntverk och några andra växter, som basilika och citronmeliss. Stjälkarna är ljust grön med några sorter med mörkare gröna nyanser och ibland lila.

Lämnar

Myntablad varierar i olika nyanser av grönt, men spearmint är mestadels ljusa grön i färgen. Bladen växer mittemot varandra upp stammen och varierar i storlek med mest ungefär 2 inches lång. Spearmint har släta blad som kan krypa, crinkle eller ligga helt platt. Alla är pekade på slutet och rundade nära stammen med serrations på kanterna.

Blommor

Spearmint producerar rörformiga blommor i rosa, lila eller vita som visas i virvlar eller axils ovanför bladen. Varje blomma har fyra, liten, flikiga kronblad. Blommorna i våren och försommaren och locka bina. Nyper bort blommor uppmuntrar mer tillväxt och bevarar anläggningens flyktiga oljor.

Doft och smak

Alla myntverk har en distinkt doft och smak. Den doft och smak är stickande, bita och kan orsaka ögon för vatten. I förflutnan, spearmint var strödda på golvet för att hålla borta obehagliga dofter och användes ofta i sickrooms. Spearmint aromämnen som används i tuggummi och i mint gelé. Spearmint har en mer fogliga smak och doft än peppermint.

Diverse Information

Alla myntverk inklusive spearmint är något invasiv. Den växer snabbt och sprider sig genom underjordiska löpare och stjälkar. Spearmint har full sol och väldränerad jord. Placera den i en kruka eller planter kantad med en gångväg eller vägg håller den från överskridande din trädgård.