Beskärning en Weigela Floribunda

Blommande buskar få skönhet och intresse till en hem trädgård, men vissa sorter kan bli alltför stora, särskilt när de får idealiska förhållanden. Weigela floribunda, även kallad crimson eller röd kardinal weigela, är ett bra exempel på en attraktiv anläggning vars storlek kan få utanför marginalerna om inte beskäras regelbundet. Denna buske växer i US Department of Agriculture växt härdighet zoner 4 till 8.

Timing

Crimson weigela är en bred, i stort sett fördelningen buske som kan bli ca 8 fot lång på förfall, med en lika eller något större spridning. Även om dess växtsätt är allmänt tilltalande, kan du hålla den i gränser och kontrollera dess storlek med ett schema över regelbundna beskärning. Även om du kan beskära växten när som helst utan att skada den, är den bästa tiden att beskära i slutet av våren eller försommaren, när blommor spenderas. Växten blommar på gammal ved och måste sommaren och hösten att producera ny tillväxt för nästa säsongens blommor. Undvika beskärning i slutet av sommaren eller hösten, eftersom ny tillväxt kan skadas av vinterkylan.

Att göra nedskärningar

Den bästa metoden för beskärning en weigela är att skära ned enskilda grenar, snarare att klippning den hela växten på gren tips. Klippning tenderar att främja tät, tjock tillväxt nära de yttre delarna av bush, hindrar ljus från att nå dess inre. Detta kan resultera i en framtung växt med dålig tillväxt i dess centrerar. I stället skära ner några grenar av ungefär en tredjedel, att välja unga grenar som varit på anläggningen för två eller tre säsonger. På en äldre förlaga, kan du också klippa några äldre grenar tillbaka på marknivå, eftersom det stimulerar starkt ny tillväxt från plantans bas.

Kontrollerar formen

Crimson weigela naturligt producerar lång, graciöst övergripande grenar och tenderar att bli ganska brett. Du kan styra sin form till viss del genom att noggrant välja knopparna som producerar ny tillväxt. Till exempel för att producera en passiv växande nya skjuta, klippa på en vinkling strax före en frisk knopp som är vänd utåt. För att främja ett mer smal tillväxtmönster, göra nedskärningar före knoppar som ansikte något inåt. När främja vetter inåt mot tillväxt, se för alla nya skott som korsar eller gnida mot redan existerande grenar. Du bör ta bort dessa passerar skott för att förhindra skador på anläggningen.

Andra vård

Crimson weigela är allmänt lätt att odla och gör bäst när de får en plats som får full sol under större delen av dagen, även om det kan tolerera vissa halvskugga i några timmar. Det tål också någon typ av trädgårdsjord, förutsatt att den är väldränerad. Om din jord är hög i lera och tenderar att hålla vatten under långa perioder, lägga till vissa sanden vid plantering för att förbättra dränering. Växten föredrar även fukt och växer bäst när vattnas regelbundet, även om en etablerad anläggning är toleranta mot torrperioder. Det också tål urban förhållanden, inklusive föroreningar, och är ett bra val för en stadsträdgård.