Beskärning av tid för Bougainvillea

Beskärning av tid för Bougainvillea

Bougainvillea växten är faktiskt en vinstock som kan tränas till att växa upp spaljéer och bersåer eller vävt och utbildade för att växa som en blommande träd eller buske. Mångsidigheten hos anläggningen innebär kan du använda det i en mängd landskapsplanering och trädgårdsarbete tillämpningar, men utan regelbunden beskärning och klämmande, vinstockar kommer helt enkelt att växa lång och aldrig producera blommor till dess fulla potential. Lämplig tidpunkt att beskära denna växt beror på vilken typ av beskärning du vill utföra.

Målet med klämmande

Naturlig tillväxt är en bougainvillea vinstock, om de lämnas helt på egen hand, i huvudsak växa rakt utåt som en vinstock. Utan uppmuntran, kommer anläggningen aldrig producera grenar och nya stjälkar på egen hand. Problemet här är att den ljusa blomma blommar av anläggningen endast spirande nya grön tillväxt. Därför, utan en odlares bra underhåll, bougainvillea kan potentiellt bli något annat än en grön vinstockar som inte producerar blommor. Det enklaste sättet att producera ny tillväxt är att nypa tillbaka gamla tillväxten för att uppmuntra nya, full tillväxt.

När ska nypa

Nypa tillbaka stjälkar av bougainvillea så snart våren träffar och temperaturer börjar att värma mot sommaren. Bougainvillea att börja producera några nya skott. Ta din nagel eller en skarp par sax och flytta upp 1/2 tum av mjuk, grön tillväxt från ändarna av stjälkar. Detta uppmuntrar stjälkar att producera två eller tre starka nya skott, som kommer att blommorna blommar på sommaren och början av hösten. Du kan fortsätta övningen klämmande hela sommaren och blommande säsongen att uppmuntra din bougainvillea att verkligen filial ut till en blommande träd eller buske.

Beskärning för storlek

Beskärning, som innebär att ta bort mer av vinstockar och kräver i allmänhet större och skarpare saxen, görs bäst i slutet av den första blomning cykeln, när blommorna börjar vissna och blekna. Klipp av vissnande blommor precis ovanför en av noderna på stjälkar eller grenar att uppmuntra anläggningen att producera färskt ny tillväxt från cut-området. Om du beskär tidigt på säsongen och din sommar och höst är varma och långa, kan du även få en andra blomningen cykeln under en enda säsong. Vid denna tid, kan du också beskära vinrankan för storlek eller form om du styr som också.

Beskärning bort skador

Under dåliga vintrar med kraftiga vindar och intensiv förkylning, kan bougainvillea ibland uppleva skada på grenar och kvistar eller på rankan själv. Detta innebär akut beskärning för att ta bort de döda eller skadade områdena, och detta måste göras innan vädret blir varm och mögel eller insekter kan flytta till området förfalla. Rensa bort döda och skadade delar av vinstocken tidigt på våren, när den sista frosten på året har gått. Detta kommer att undvika att skada vinstockar samtidigt hålla det från att bli smittade eller infekterad.