Behandling fönsterluckor

Behandling fönsterluckor

Fönsterluckorna har varit vanliga fönster funktioner på byggnader och bostäder i århundraden. De används runt om i världen och i många olika typer av arkitektoniska stilar — från rustika italienska villor i den gamla världen till moderna ranch stil hem av Amerika. Vissa fönsterluckor har verkliga funktionella syften, medan andra är installerade rent dekorativa skäl.

Funktion

Medan vissa exteriör fönsterluckor inte faktiskt nära eller är funktionella, har "arbetande" fönsterluckor många syften. De flesta används för att hantera flödet av ljus och luft i en byggnad eller hem, enligt alla om fönsterluckor. Andra hindra utomhus element, till exempel insekter, djur och dåligt väder, från att strukturen. Tidiga fönsterluckor användes som skydd och säkerhet från oönskade gäster.

Historia

Experterna om fönsterluckor hävdar att några av de första fönsterluckorna var i antikens Grekland och fixades lameller gjord av marmor. Enligt en artikel på CBS News.com, var fönsterluckor ursprungligen installerade på insidan av Fönstren och används främst för pest och väderskydd. Fönsterluckor installerades på utsidan av windows fram till 1800-talet då glas blev det huvudsakliga fönstret materialet. På den punkten, användes många luckor som en del av hemmets inredning och inredning.

Typer

Det finns många typer av fönster slutaren behandlingar, med många varianter i både exteriör och interiör. Exteriör fönsterluckor anses vanligtvis fast (icke-arbetande) och manövreras. De viktigaste typerna av manövreras exteriör fönsterluckor är storm eller orkan luckor (används ofta i kustnära områden) och Bermuda fönsterluckor. Exteriör fönsterluckor kan vara fasta paneler eller slitsade lameller. Fast fönsterluckor är oftast målade för att komplettera färgen som huset.

Interiör fönsterluckor används ofta i moderna inredning på grund av sin mångsidighet och stil. De vanligtvis ersätta andra typer av invändiga fönsterbehandlingar, såsom gardiner och mini-persienner. Plantage jalusier är en av de mest populära typerna av invändiga fönsterbehandlingar, eftersom de har en klassisk design och kan hålla ljus ut när det är stängt.

Material

Fönsterluckor är tillverkade av många olika typer av material. Mest exteriör fönsterluckor är trä, komposit eller vinyl. Majoriteten av interiör fönsterluckor är också tillverkade av trä, som ek, lönn, basswood, cederträ, pine och andra. Faux trä används ofta i interiör fönsterluckor för att sänka kostnaderna.

Installation

Både interiör och exteriör fönster fönsterluckor finns i standard och anpassade storlekar. Viktigaste nyckeln till slutare installation är exakta fönster mätningar. Exteriör fönsterluckor mäts noggrant för att säkerställa att de kan öppna och stänga på lämpligt sätt. Fasta utvändiga jalusier bör vara tillräckligt stor så att de visas för att kunna täcka hela fönstret om de var stängt. Interiör fönsterluckor bör vara exakta bredden på fönstret öppningen så de lätt kan öppnas och stängas.