Bästa typer av apelsinträd i Bay Area i Kalifornien

Bästa typer av apelsinträd i Bay Area i Kalifornien

Orange träd är de vanligaste odlade fruktträd i världen, enligt Purdue University Center for nya grödor och växtprodukter. Medan apelsiner är aldrig hittats i naturen, tros de ha sitt ursprung i södra Kina, nordöstra Indien och sydöstra Asien. Apelsinerna fördes till Medelhavet av italienska handlare omkring 1450. Förmögna familjer började odla apelsiner i privata uterum, kallas orangeries, strax efter. Spanjorerna förde apelsiner till Amerika på 1500-talet. Alla apelsiner är sorter--en mängd av en viss art--av Citrus sinensis. Kalifornien är världens näst största producent av apelsiner bakom Florida. Även om storskalig odling av citrus är gjort i södra Kalifornien, odla apelsiner också väl i San Francisco Bay area.

Washington naveln

Introducerades till Florida 1835 då till Kalifornien 1873, är Washington naveln de mest populära frukten orange i världen. Det är en stor, kärnfria orange med en tjock, lätt bort skal, inte mycket saftigt och med utmärkt smak. Washington naveln används inte för saft som bearbetats produktion eftersom dess höga limonen innehåll resulterar i bitter saft när pastöriserad. Denna sorten behöver ett ganska svalt klimat, vilket gör det ett bra val för Bay area odling. Normalt når en höjd av 25 fot med några äldre träd når 50 fot, Washington navels har en fördelning, flera Grenade, rundad krona med tunna, utstickande kvistar. Kronan kan nå 25 fot eller mer. Washington naveln föredrar väldränerad djup loam (sand, lera och organiskt material i lika delar).

Trovita

Trovita är saftigare och sötare än sin förälder, Washington naveln. Den producerar söta, smakrika seedade frukter som är mindre än Washington naveln. Trovita blommor och frukt mognar under våren. Som sådan, kan du ha blom och frukt samtidigt. Detta är den enda orange rekommenderas för inomhus odling. Trovita når höjder av 25 fot eller mer om planterade i marken. I en behållare blir höjden begränsad. Trovita växer bra i djup, väldränerad lerjord.

Moro Blood Orange

Moro blood orange ofta odlade i Italien och andra länderna söder om Medelhavet, och har en fläckiga orange-rött skal och djupa röda köttet som producerar rika röd saft. Moro blodapelsiner odlas främst som en nyhet i Kalifornien, och behöver full sol att utveckla det socker som gör deras frukt så rik på färg och smak. Moro blodapelsiner kan lätt nå 30 fot eller mer i höjd med en bred, sprida flera förgrenad krona. Moro blodapelsiner föredrar väldränerad lerjord.