Bästa orkidén vård

Bästa orkidén vård

Familjen Orchidaceae består av nästan 30 000 olika arter av tropiska växter. Trots sitt rykte för att vara svåra att odla trivs orkidéer verkligen med mycket enkla vård när deras odling krav. Native till världens tropiska regioner, orkidéer uppskattar varmt (över 60 grader Celsius) och fuktigt klimat. Lyckligtvis, återskapa dessa villkor inne i ditt hem är en enkel uppgift som hjälper till att hålla din orkidé ser sitt bästa.

Planteringsjord Mix

Många populära orkidé arter, Dendrobium, Cattleya och Phalaenopsis, är epifytiska växter, vilket innebär att de använder tjocka, köttiga rötterna för att absorbera fukt och näringsämnen från luften runt dem. När den odlas som en krukväxt, kräver orkidéer en grov, väl dränerande planteringsjord mix. Skapa en hemlagad, ekologisk orkidé planteringsjord mix genom att kombinera lika delar sphagnum torv, träkol, redwood bark, perlit och cork. Potten orkidén i en plantering behållare som är bara något större än den behållare som den kom i. För bästa resultat, plantera orkidé till samma nivå som det växte i sin tidigare behållare.

Solljus

Orkidéer fungerar bäst i ljusa, filtrerat solljus, vilket inte är så förvånande med tanke på att orkidéer finns ofta ökar bland träden i deras infödda regnskog klimat. För mycket direkt solljus kommer att orsaka bladen på din orkidé att bränna, medan för lite ljus kommer att förhindra att orkidén blommar. För bästa resultat, placera orkidén inom fyra fot i ett söderläge fönster där den kan ta emot fyra till fem timmar av ljusa, men indirekt solljus per dag.

Vatten och fukt

Lära sig hur man korrekt vatten din orkidé är nödvändigt, som övervattning är ett snabbt och enkelt sätt att döda en annars frisk krukväxt. Vatten din orkidé en gång i veckan med 3/4 till 1 kopp varmt vatten (mellan 100 och 110 grader Fahrenheit). Låt det planteringsjord mix att torka lite innan du vattnar igen. Inomhusluften är ofta för torrt för fukt-älskande växter som orkidéer; kör en cool dimma luftfuktare i rummet där din orkidé hålls förse det med en liten extra luftfuktighet.

Gödsla

Orkidéer är hungrig krukväxter som gynnas av regelbunden utfodring under hela växtsäsongen. Det är möjligt att gödsla orkidéer med en allrengöringsmedel gödsel, utför de bäst när de ges med en produkt som har varit speciellt framtagen för användning med orkidéer. Gödsla orkidén varje vecka medan anläggningen producerar aktivt ny tillväxt. Minska frekvensen av befruktning till en gång i månaden när orchid's nya våren tillväxt börjar mogna. Det är inte nödvändigt att befrukta din orkidé under hösten och vintern månader, när anläggningen inte aktivt växer.

Re pot

Orkidéer har kraftiga rotsystem som kan snabbt och enkelt växa ur deras plantering behållare. Det är därför University of Tennessee, Arizona Cooperative Extension och andra rekommendera omplantering din orkidé varje ett till två år. Den bästa tiden att åter potten är mellan februari och juli, när anläggningen är upptagen producerar nya rötter. Ta bort orkidén från dess plantering behållare, kasta den gamla planteringsjord mix och skölj rötterna under varmt rinnande vatten tills ren. Använd en skarp, sterila trädgårdsarbete kniv för att skära bort några bruna eller mosig rötter; friska rötter kommer att känna stark och svulstiga. Re pot orkidén i ny planteringsjord mix.