Badkar-Reglazing produktalternativ

Badkar-Reglazing produktalternativ

Uppdatera en gammal akryl badkar eller blåsa nytt liv i en antika gjutjärn badkar genom reglazing det. Reglazing är en flera steg process som tillåter dig att dyka upp igen badkaret och ändra färg. För att reglaze, i befintliga mål måste skrapas bort och en etsning lösning tillämpas på tråkig finish. Då slipas badkaret. Tillämpa en ny finish och polska och badkaret ser helt nya.

Gör det själv produkter

Järnaffärer bär badkar reglazing eller fordonsreparationslackering kit för husägare. Dessa kit vanligtvis variera i pris någonstans från $20 till över $200 vid tidpunkten för offentliggörandet. De inkluderar en renare, yta preparatet produkter, sandpapper, färg och polska. Det finns ett brett urval av färger. Du kan hitta dessa kit från märken som Rust-Oleum, Durokote och For Dummies.

Förberedelse produkter

En fluorvätesyra lösning syftar till etch, eller tillaga, ytan av badkaret så att primern kan ansluta sig till ytan. Den bästa primern ska användas vid renovering ett badkar är en som har blivit rankad för undervattens ytor.

Lim

Klister är för att hjälpa finishen som håller fast vid badkaret. Du kan välja mellan en wipe-on eller en spray-on självhäftande produkt. Spraya på produkten är mycket lättare att använda och kan enkelt nå platser i badkaret som en wipe-på produkten inte kommer. Det är också lättare för villaägare att göra misstag med wipe-på produkter. Nytt lim har införts på marknaden som eliminera etsning och grundning steg.

Ytbehandlingar

Akryl uretan och modifierade epoxi, polyester uretan och epoxy akryl är typerna av ytbehandlingar för badkar reglazing. Akryl uretan är den dyraste typen. Är det bäst finish val på grund av sin hårdhet och flexibilitet. Polyester uretan är vanligt, och har en hårdhetsgrad. Nackdelarna är att det kan spricka eller blister under vissa förutsättningar. Modifierade epoxi och epoxy akryl är de ytbehandlingar som finns i de flesta hemmafixare produkter. Men de tenderar att bli gula med tiden och är inte mycket svårt.