Badkar kran tråd storlekar

Badkar kran tråd storlekar

En bad tap tråd, vanligtvis kallas en kran Strålsamlare, är en liten bit som är skruven onto en badrum kran att skingra vatten effektivt. Strålsamlare styr vattenflödet för att undvika stänk eller använda för mycket vatten. Tråd storlek bestäms av den enhetliga nationella Standard, som skapar normer för olika VVS armatur.

Typer

Tråd bostäder finns i två typer: manliga och kvinnliga. Kranen bostäder kräver en av två typer-trådar. Kranen bostäder är lätt urskiljbara vid dess utseendemässigt. Om blandaren har trådar på utsidan, kräver det användning av en kvinnlig strålsamlare, som fästas på utsidan av kranen. Om kranen tråden inte syns på utsidan, kräver det en manlig strålsamlare som är kopplad till insidan av kranen bostäder.

Storlekar

I USA, det finns generellt två storlekar av kran luftare med tråden inuti församlingen: regelbunden och små. De regelbundna och små storlekarna är olika för manliga och kvinnliga bostäder, på grund av olika typer av församlingen. Kvinnliga storlek är 3/4 tum och små hanen är 13/16 inches. Den kvinnliga normalstor är 55/64 tum och den vanlig manlig storleken är 15/16 tum. Kran luftare är tillgängliga i olika flöden som släpper ut vatten på mer eller mindre gallons per minut.

Availibility

Kran luftare är lätt tillgängliga i olika hem förbättring, general merchandise och VVS leverans butiker. Delarna är billiga och allmänhet prissätts under $5, beroende på dess konstruktion. Kran luftare kommer i en mängd olika typer, färger och ytbehandlingar för att matcha din kran.

Underhåll

Kran luftare installera helt enkelt genom att skruva den på kranen. Delen ersätts ofta eftersom det släpper mindre vatten på grund av hårt vatten för mycket på den. Om kranen strålsamlare är belagd med hårt skala vatten uppbyggd eller lime, helt enkelt blöt strålsamlare i vit vinäger för 10 till 20 minuter för att ta bort den. För att säkerställa optimal prestanda, Njut av kranen huvudet vit vinäger att ta bort för mycket på kranen. Detta kan göras genom att använda en liten, plast behållare fylld med vit vinäger och placera den under kranen huvudet tills kranen huvudet nedsänkt i vit vinäger. För att undvika hålla plast behållaren medan det blötläggning, använda gör tejp för att hålla den på plats. Fäst maskeringstejp på ena sidan av plastbehållare och wrap det över kranen till andra sidan av plast behållaren nära nog så kranen huvudet är nedsänkt.