Avstånd för majs i en upphöjd bädd

Avstånd för majs i en upphöjd bädd

Att skapa en upphöjd bädd ger trädgårdsmästare en möjlighet att undvika att använda ogästvänliga infödda jord i en stor, aboveground planter. Beroende på hur höga väggarna är i en upphöjd bädd, kan personer med svaga knän eller andra fysiska sjukdomar sitta på väggen avsatsen till lättare får tillgång till jord och vegetabiliska eller blomma grödor. Sockermajs, popcorn eller indiska majs får odlas framgångsrikt i en upphöjd bädd, och alla kräver samma odlingsförhållanden och allmänna avstånd. Mer majs växter, desto bättre, eftersom det garanterar utmärkt pollinering. Större upphöjda bäddar upprätthålla majs växter bättre, sedan majs växer så lång och bred, gjutning skugga.

Plant avstånd

Majs kan planteras i en upphöjd bädd antingen som utsäde eller små plantor efter hot om frost passerar under våren. Majs är en varm-säsong årliga gröda och utmärker sig när temperaturerna är somrigt och marken är inte kallare än 60 grader Fahrenheit. Till skillnad från i marken tar hill stil med plantering upp för mycket värdefullt utrymme i en upphöjd bädd. Så majs fröer eller plantera plantor 8 till 12 inches isär. Om du vill ha mer växter i trädgården, utrymme på 8 tum. Tolv-tums avstånd är perfekt, eftersom det ger mer luft och ljus att nå växterna.

Rader

Majs växter är pollineras av vinden. För kärnor att utveckla på örat lägre ner på stjälken, måste pollen falla på den klibbiga silk fibrer. Plantera inte majs i enstaka rader i en upphöjd bädd eller marken. I stället plantera majs i flera korta rader eller block. Detta ökar pollinering av anläggningens öron senare i sommar, att förbättra avkastning och kvalitet. Space flera korta rader i en säng om 16 inches bred, enligt National Gardening Association.

Dubblett-ro teknik

Maximera utrymmet är nyckeln till effektiv användning av marken i upphöjda bäddar. Medan plantera flera korta, enstaka rader i ett hörn av den upphöjd bädd räcker, använda vissa trädgårdsmästare dubblett-ro teknik. Den dubbla raden är två enda rader planterade nära tillsammans, 8 till 10 inches isär. Majs är snarare än frön eller plantering plantor i parallella platser ner båda raderna, vacklade. Till exempel i raden en, plantera frön på 8 och 16 inches från ena änden av raden. I den intilliggande raden, sätta frön på 4-tum och 12-tums platser. Denna svindlande maximerar mängden ljus, luft och jord det utrymme som krävs för roten tillväxt för alla majs växter.

Interplanting

Majs växer uppåt i snabb takt om marken är jämnt fuktig och rik på näringsämnen, temperaturerna är varma till heta och luftfuktigheten är hög. Bar mark och lägre stjälkar majs behöver inte sola sig i fullt solljus för växter att vara produktiv. Trädgårdsmästare kan använda sig av den bördiga jorden och tillgång till solljus vid basen av majs växter att odla andra grödor för veggie. Stolpe bönor, kalebasser, kort-vine squash och gurka antingen klättra upp stjälkarna eller sprawl utåt, rinner ut på lawnen, eller uteplats från sängen. Med så många växter i upphöjd säng är det nödvändigt att bibehålla ett jämnt fuktig och bördig jord vid alla tillfällen så ingen växt någonsin lider av torka eller brist på näringsämnen.

Corn urval tips

Eftersom en upphöjd bädd kan finnas i ett utsatt läge i gården, kan vinden lätt störta majs stjälkar. Varmare jord temperaturer och bättre dränering i upphöjd bädd jord kan vara svåra att hantera i midsommar. För att kompensera dessa frågor, Välj dvärg majs sorter eller kort-säsong sorter som tar endast 55 dagar för örat skörd snarare än 80 dagar.