Australiska träd & blommor

Australiska träd & blommor

Landet i Australien har ett överflöd av inhemska blommor och träd, varav många finns bara i Australien. Det är ett land som rangordnar den sjätte största i världen och är den största ön. Att vara en ö, floran har varit, och fortfarande är, isolerade från växter i andra länder och öar i närheten. En massa träd och blommor som finns i Australien är ovanliga och har använts av infödda aboriginerna i hundratals eller tusentals år.

Historia av australiska Flora

Land/ö/kontinenten Australien är en isolerade landmassan, att ha avstyckades från singular landområde kallas Gondwana för 55 miljoner år sedan. Ursprungligen, Australien var mestadels en regnskog, men det ändrade långsamt som klimatet skiftat, skapar öknar i inre av ön, frodiga regnskogar i bergen och kustnära klimat i ytterkanten. Eftersom ön har ett väldigt olika klimat beroende på område, tvingats de växter som utvecklats anpassa sig till det område de bodde i. Idag finns det ungefär 20 000 med en kärlsystemet och omkring 14.000 nonvascular-typ anläggningar.

Anpassning och spridning av Flora

Många av de inhemska australiska växter anpassade till borste bränder och torka, torra klimat. Så långt tillbaka som 61 000 år sedan tvingade aboriginerna växterna att ändra som de använde eld för att rensa borste för jordbruk och boskap. Över tiden anpassats växter som Banksia, eukalyptus och Acacia för att tolerera brand. Aboriginesna spridda växter genom bränderna de in. Fröna skulle bäras upp med rök och sedan flyta ner till marken en bit bort. De skulle också transportera växter att använda i jordbruket i olika områden.

Exempel på inhemska blommor

Australien har många inhemska blommor och växter, inklusive daisy, som har cirka tusen arter bara inom Australien. Prästkragar kan komma i örtartade form eller i små buskar och anpassas till många olika typer av jord, lera och sand.

Kangaroo tass är en blommande växt med ovanliga blommor som liknar en känguru 's fot, därav namnet. Blommorna kommer i olika färger, inklusive rött och gult. Denna växt är faktiskt relaterade till familjen Lilja.

Sturt's Desert Pea är en blomma som identifierades i 1688 och är döpt efter kapten Charles Sturt, upptäcktsresande. Den föredrar att växa i de inre delarna av Australien och gror mycket snabbt så snart som det regnar. De röda blommorna växer på upprättstående stjälkar och är South Australian emblem.

Unika och sällsynta träd

Flera mycket unika och sällsynta träd växer i Australien. En är gräs trädet, som bara lever i Australien. Trädet växer mycket långsamt och fortsätter att växa i hundratals år. Stammen av denna litet träd består av döda baserna av gamla blad som komprimera och är belagda med ett ämne som kåda. Efter cirka 20 år, mycket tunna gräsliknande blad växer ut från toppen av trädets stam och sloka ner något. Trädet gräs gillar direkt sol och väldränerad jord och trivs med lite omsorg eftersom det är anpassat till klimatet av Australien.

Araucaria cunninghamii eller hoop furu är ett stort träd som finns i regnskogen nära kustregioner. De är relaterade till andra Araucarias som lever i Sydamerika, som visar de delades troligen från sydamerikanska träden när Gondwana separeras. Detta träd kan växa mer än 100 fot lång och kan vara hundra år gammalt. Barken är mycket grov och frön finns inom kottar som tar ungefär ett och ett halvt år att mogna. Fröna är ätliga och var en näringskälla av aboriginesna. I modern tid används hoop tallen som virke för möbler.

Exempel på inhemska träd

Inhemska träd av Australien inkluderar bottlebrush, som är relaterade till myrten familjen. Sina blommor är cylinder formade och ser ut som penslar, med klibbig tips på rött, rosa, vit, gröna eller gula blommor. Detta träd är gillar vatten och därför nära vattenkällor som bäckar och vattendrag.

Banksia träden har blommor som är på spikar som liknar stearinljus. Dessa träd att växa i nästan alla tillstånd och finns i de tropiska, kust- och öknen regionerna i landet. Arkeologer har funnit bevis för banksias i 40 miljoner år gamla platser.

Eukalyptusträd är förmodligen den mest kända i Australien eftersom de växer i nästan alla klimat utom i tätaste regnskogen och de torraste öknarna. Australiensarna kallar eucalyptus "tuggummi träd." Det finns mer än 700 olika arter av eucalyptus, och alla av dem, med undantag för två arter, finns i Australien. Eukalyptusträd är lätt identifieras på grund av sin arom, som ofta används i kall rättsmedel.

En typ av akacia, wattle trädet har mer än 900 arter som finns i Australien. Wattle växer i praktiskt taget alla klimatzoner från seglar utmed kusten till inre öknar. Acacia pycnantha är officiella emblemen av Australien och har gyllene blommor.