Australian Tea Tree växter

Australian Tea Tree växter

Australian tea tree, Leptospermum, tillhör underfamiljen leptospermoideae i familjen myrtenväxter. Det finns cirka 86 erkända arter, varav ca 83 finns i Australien. Vanligaste i sura, låg-näringsämne, våta substrat, tea tree anpassar sig till olika livsmiljöer. Australian tea tree växer väl antingen från sticklingar eller frön.

Leptospermum Scoparium

Scoparium tea tree sorten finns i Nya Zeeland förutom Australien och är den vanligaste sorten av Leptospermum arter. Klassificeras som en buske träd, når den bara ca 10 fot i höjd. Scoparium trivs i full sol eller halvskugga, blommar i slutet av våren och försommaren och sällan drabbas av sjukdomar och skadedjur. Scoparium inte är inhemska i Nordamerika, är härdig till zon 12a till 15b. Blommorna har fem kronblad och visas enskilt eller i kluster.

Leptospermum Epacridoideum

Epacridoideum sorten av tea tree är något mindre än scoparium eftersom den bara når ca 6 1/2 fot i höjd. Epacridoideum mäter ca 6 1/2 fot över, vilket ger ett nästan kvadratiska utseende. Lilla vita blommor ca 1/2 tum i diameter som blommar i början av sommaren skapa en färgglad kontrast mot små, mörka bladen på växten. Epacridoideum anpassar sig till tung skugga och tål kyla ner till ca 20 grader Celsius.

Leptospermum Juniperinum

Juniperinum sorten av tea tree växten är lämplig som en skärm eller häcken växt, enligt Australian National Botanic Gardens. Trädet är kortare än 10 fot i höjd och bladen är smala och spetsiga i form och varierar i längd upp till drygt 1/2 tum. Blommorna är vita till färgen, mäter mindre än 1/2 tum i diameter och blommar på våren eller försommaren. Juniperinum också tål kallare väder, som epacridoideum, och anpassar sig till områden med dålig dränering.