Att avlägsna mögel från urkärnade aluminium fönster stommen

Aluminium fönster stommen kan bli urkärnade när de utsätts för svåra väderförhållanden, expecially i salt luft vid havet. Gropfrätning sig kommer inte orsaka några allvarliga skador på fönsterkarmen, men om du har mögel växer på din urkärnade fönsterkarmen, agera på en gång. Detta kan potentiellt bli en riktig hushåll fara.

Instruktioner

•Vacuum den urkärnade aluminiumram med handhållna vakuum. Om du inte har en handhållna vakuum, bifoga en mjuk slang till din vanliga dammsugare. Vakuum drar bort mögelsporer. Gör detta när vädret är torrt men inte varmt.

•Scrub ditt urkärnade fönster ram med en fuktig, tvål svamp. Använd en mjuk svamp eftersom aluminium kommer att repa och Använd bara milda flytande tvättmedel. Milt rengöringsmedel är idealisk rengöringsvätska för aluminium ytor, eftersom den har en nästan neutral pH-balans (aluminium är känsliga för alla alkaliska rengöringsmedel), men de svaga syrorna i tvättmedlet kan döda mögel under många omständigheter.

•Lägg till 1 tsk vinäger till en kopp hett vatten och ta vätskan till en koka om rengöringslösning inte tar helt bort mögel fläckar. Ljus vinäger lösningar är mycket användbara för rengöring och desinfektion av aluminium, och syran kan döda mögel när milt rengöringsmedel misslyckas.

•Sponge het vinäger lösningen över din urkärnade aluminiumram. Du kommer att använda gummihandskar för detta. Skrubba hela ramen och skölj sedan med kallt vatten att ta bort vinäger från aluminium ytan.

•Torr din urkärnade aluminiumram med en mjuk handduk. Underlåtenhet att göra detta kan främja nya mögeltillväxt, eller åtminstone, det kan orsaka fula mineralfyndigheter ska visas på aluminium ytan.

Tips & varningar

  • Aluminium är extremt känslig för väderförhållanden. För bästa resultat, ren mögel från din urkärnade aluminium yta när vädret är varmare än 50 grader Fahrenheit, men inte för varmt att kontakten med dina bara händer.
  • Aldrig försöka rensa din urkärnade aluminium fönster stomme med en hög alkalisk rengöring lösning som bakpulver och de flesta kommersiella allrengöringsmedel. Dessa städare kommer att reagera med urkärnade aluminium och få den att oxidera ytterligare potentiellt missfärgning eller lägga till det rostiga utseendet.