Återställa vithet i gamla tyg

Återställa vithet i gamla tyg

Du kan fundera över vad man ska göra med din dyrbara vita linne eftersom det bara inte ser som gnistrande vit som du skulle önska. Du kan ha flera överväganden när de ställs inför ett dilemma. Du kommer att bevara din tyg och även återställa sant vithet. Vilken metod du väljer till deaI med ditt problem beror både på vilken typ av tyg och graden av missfärgning. Det finns dock några metoder du kan använda för att lösa problemet. När man arbetar med gamla tyger, är det nog bättre att bo med de gamla metoderna som beprövade, snarare än att använda stark kemisk lösning.

Instruktioner

•Bedöma tyget och fläcken. Om du presenteras med möjlighet att köpa några vintage missfärgad vit objekt, såsom dukar till nedsatt pris, kan det vara värt att ta en chans att fläckarna kommer att komma ut. Njut av tyget för några timmar i varmt vatten och tvålflingor. Gnid försiktigt för att ta bort fläckar. Skölj rent i varmt vatten. Lägg tyget platt och om möjligt torr utanför, till exempel på en buske, skyddar det med en vit handduk under tyget.

•Använd en kommersiell enzym renare på specifika fläckar som verkar vara protein-baserade, till exempel blod eller mat fläckar. Enzymet renare fungerar inte på rost, och du bör inte använda denna typ av renare på ull, nylon eller siden. Skölj objektet i varmt vatten och hand tvätt, med tvålflingor. Du kan behöva upprepa flera gånger.

•Använd citron juice, salt och solen på ett objekt som visas allmänt Matt i färgen och åldern. Använd 2 dl citronsaft och 1 dl salt. Blötlägg artikeln i denna lösning i en timme. Ta bort den och pressa försiktigt. Häng tyget i solskenet för ett par dagar. När färgen har förbättrats, hand tvätta och skölj i varmt vatten.

•Använd 1 msk ättika blandat med 1 msk av AVHÄRDARE, 1 msk Salt och 1 pint varmt vatten i blöt missfärgad vit siden. Skölj med ljummet vatten. Försiktigt pressa ut överflödigt vatten och torka naturligt.

Tips & varningar

  • Hantera gamla tyger med omsorg. Om objektet är en släktklenod eller fläcken ser särskilt dålig, fråga råd från din lokala kemtvätten.
  • Undvika tvättmaskinen för dessa objekt, och inte torktumla som värmen fixar fläcken.